Νεκρή φάλαινα 13,5 μέτρων βρέθηκε στην πλώρη κρουαζιερόπλοιου – Επιστήμονες αναζητούν το πώς

by admin
1 views

Θαλάσσιοι οικολόγοι και κυβερνητικοί επιστήμονες αναζητούν στοιχεία που θα ρ΄θξουν φως στο πώς το κουφάρι μιαςφάλαινας 13,5 μέτρων κατέληξε στην πλώρη ενός κρουαζιερόπλοιου, το οποίο κατέπλευσε στο λιμάνι του Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης το Σαββατοκύριακο, όπου και έγινε αντιληπτό. Πρόκειται για μια ενήλικη θηλυκή φάλαινα sei, ένα απειλούμενο είδος που συνήθως βρίσκεται σε βαθιά νερά μακριά από την ξηρά και το οποίο ταυτοποιήθηκε με νεκροψία, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωησης Atlantic Marine Conservation Society, η οποία δεν διευκρίνισε εάν ο θάνατος της φάλαινας επήλθε πριν ή μετά την επαφή της με το σκάφος.

Εκπρόσωπος της MSC Cruises δήλωσε ότι η φάλαινα βρισκόταν στο MSC Meraviglia, το οποίο αγκυροβόλησε στο Μπρούκλιν πριν πλεύσει σε λιμάνια της Νέας Αγγλίας και του Καναδά.
«Ειδοποιήσαμε αμέσως τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες διεξάγουν τώρα εξέταση της φάλαινας», ανέφεραν σε δήλωσή τους αξιωματούχοι της εταιρείας κρουαζιέρας.

«Είμαστε βαθιά λυπημένοι από την απώλεια οποιασδήποτε θαλάσσιας ζωής», δήλωσαν οι αξιωματούχοι, προσθέτοντας ότι η MSC Cruises με έδρα τη Γενεύη ακολουθεί όλους τους κανονισμούς που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία των φαλαινών, όπως η αλλαγή δρομολογίων σε ορισμένες περιοχές για να αποφευχθεί το χτύπημα των ζώων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ