Μ. Κεφάλα στο Πρώτο για επίδομα μητρότητας: Θέλουμε να στηρίξουμε τις γυναίκες αποδεικνύοντας έτσι στην πράξη ότι καριέρα και οικογένεια μπορούν να συνδυαστούν (audio)

by admin
2 views

«Το επίδομα μητρότητας επεκτάθηκε με τη διάταξη που ψηφίστηκε από την κυβέρνησή μας πριν από περίπου δύο μήνες σε ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες» δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8, στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» και στον Θάνο Σιαφάκα όπου βρέθηκε καλεσμένη η Μαρία Κεφάλα, Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «για πρώτη φορά-δεν ίσχυε πριν-αφού επεκτείναμε το επίδομα μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα από έξι σε εννέα μήνες, θεωρήσαμε χρέος μας να υπάρχει ίση αντιμετώπιση και για τις αγρότισσες, για τις ελεύθερες επαγγελματίες και για τις αυτοαπασχολούμενες γυναίκες που αποκτούν παιδί. Έτσι λοιπόν και άνοιξε πριν λίγες μέρες, η πλατφόρμα για να μπορέσουν να κάνουν την αίτηση-στο parentalbenefits.dypa.gov.gr της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησηςοι νέες μητέρες για να καταβληθεί το επίδομα μητρότητας και σε μη μισθωτές. Το επίδομα μητρότητας θα είναι ίσο κάθε φορά με τον ισχύοντα κατώτατο μισθό. Σήμερα δηλαδή που μιλάμε ανέρχεται στα 830 ευρώ και θα είναι για εννέα μήνες περίπου, δηλαδή ένα ποσό των 7.000 ευρώ για κάθε μητέρα με την πλατφόρμα. Και σε αυτά προστίθενται και το επίδομα γέννησης, το οποίο αυξήθηκε από τις 2.000 που ήταν στα 2.400 ευρώ για το πρώτο παιδί, 2.700 και 3.000 για το δεύτερο και τρίτο ανάλογα και 3.500 για τέταρτο παιδί και πάνω».

Ερωτηθείς τέλος, αν αυτό το μέτρο θα βοηθήσει το δημογραφικό-το οποίο είναι ένα εθνικό ζήτημα πλέον-η κα Κεφάλα σημείωσε το εξής «είναι ένα μέτρο ενίσχυσης της οικογένειας, στήριξης της γυναίκας, γιατί θέλουμε να δώσουμε κίνητρα στις γυναίκες μέσα από τη δουλειά τους, για όσες τουλάχιστον είναι στη αγορά εργασίας, αλλά και να ενθαρρύνουμε τις υπόλοιπες να ενταχθούν στην αγορά εργασίας (…). Το δημογραφικό ζήτημα είναι κάτι ευρύτερο. Είναι ένα εθνικό πρόβλημα το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί. Χρειάζεται μια ολιστική προσέγγιση και αυτό θα έρθει με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης τέλος Μαΐου που θα είναι έτοιμο το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και την αρμόδια Γενική Γραμματεία. Από εκεί και πέρα όμως, κανένα μεμονωμένο μέτρο δεν μπορεί να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αυτό που έχουμε ως στόχο και σκοπό είναι να βοηθήσουμε τα νέα ζευγάρια, τις νέες γυναίκες να αποκτήσουν παιδιά εφόσον το επιθυμούν, να τους δώσουμε την επιλογή χωρίς να αφήνουν πίσω μια επαγγελματική εξέλιξη ή μια είσοδο στην αγορά εργασίας. Θέλουμε να τις στηρίξουμε και θέλουμε να αποδείξουμε στην πράξη ότι η καριέρα και η οικογένεια μπορούν να συνδυαστούν».

Όλη η συνέντευξη της κας Κεφάλα ακολουθεί παρακάτω:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ