Με ολική επαναφορά στο φινάλε και νίκη στα πέναλτι ο Εθνικός προκρίθηκε στον τελικό

by admin
0 views

Η ομάδα του Πειραιά πέρασε στον μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί το Σάββατο (11/5, 15:30, ERT Sports 1) στο κολυμβητήριο του Λαιμού με αντίπαλο τον συμπολίτη Ολυμπιακό. Θα είναι η πρώτη συμμετοχή για τις κυανόλευκες σε τελικό του θεσμού και διεκδικούν έτσι το πρώτο τους Κύπελλο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ ανταγωνιστικά, με το πρώτο οκτάλεπτο να τελειώνει με τον ΝΟ Βουλιαγμένης να προηγείται με ένα γκολ διαφορά. Στο δεύτερο οκτάλεπτο η “οικοδέσποινα” έλεγξε το ρυθμό και έφτασε τη διαφορά στα τρία γκολ και 4-1 υπέρ της. Πρωταγωνίστρια του ΝΟΒ στο πρώτο μέρος ήταν η νεαρή Νεφέλη Κρασσά, που ήταν, όμως, η μοιραία στα πέναλτι.

Στην τρίτη περίοδο τα κορίτσια του Εθνικού προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση, μείωσαν δύο φορές την διαφορά όμως η Βουλιαγμένη βρήκε λύσεις και αύξησε ξανά τη διαφορά. Όμως ο Εθνικός είχε ακόμα ένα ξέσπασμα και με δύο γκολ στα τελευταία δύο λεπτά του τρίτου οκτάλεπτου έκανε το σκόρ 8-10.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο ο ΝΟΒ μπήκε δυνατά και αύξησε τη διαφορά στα 4 γκολ, 3 λεπτά πριν τη λήξη 8-12 όμως τρία σερί γκολ του Εθνικού 58″ δευτερόλεπτα πριν τη λήξη έστειλαν το παιχνίδι στη “κόψη του ξυραφιού”. Στα 1,1 δευτερόλεπτα πριν την λήξη ο Εθνικός είχε επίθεση, με την Καραμπέτσου, που ήταν η κορυφαία της ομάδας του Μορφέση (6 γκολ), να ευστοχεί και να στέλνει τον αγώνα στα πέναλτι. Στα πέναλτι ο Εθνικός πήρε τη νίκη αφού ευστόχησε σε 5 πέναλντι έναντι 3 της Βουλιαγμένης. Η Κρασσά το έχασε για τον ΝΟΒ, ενώ το νικητήριο του Εθνικού πέτυχε η Σοφία Τορνάρου.

Οκτάλεπτα: 3-4, 1-4, 4-2, 4-2, πέν. 5-3.

Εθνικός (Στέφανος Λέανδρος): Σωτηρέλη, Καραμπέτσου 6, Οικονόμου, Τέρνερ 2, Μπέτα, Νίνου Ειρ. 1, Χατζηκυριακάκη, Μπενέκου Άλκ. 1, Μιχαϊλοβιτς 4, Κανετίδου, Μπενέκου Ιόλ., Τορνάρου Σ. 3, Μαυρωτά Λ., Κατσιμπρή, Κλαψιανού.

Ν.Ο. Βουλιαγμένης (Κική Λιόση): Κοτσιώνη, Καϊάφα, Καλογεροπούλου, Ελληνιάδη 1, Γιαννοπούλου 2, Κρασσά 2, Σλίκινγκ 4, Πάτρα Μ. 1, Στρατηδάκη 1, Ανδρεάδη, Τζούστρα 4, Κουρεμέτη, Λουπάκη, Καπετοπούλου, Βάλβη.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ