Αποδίδουν ή όχι καρπούς τα μέτρα της 1ης Μαρτίου κατά της ακρίβειας; Ο Λευτέρης Κιοσές, γενικός διευθυντής του ΙΕΛΚΑ, μίλησε στην εκπομπή “Νewsroom” για το πώς αποτυπώνεται η αποκλιμάκωση των τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ με τον ίδιο να διατυπώνει την άποψη ότι «έχει φρενάρει η αύξηση τιμών σε κάποιες κατηγορίες, όπως τα γαλακτοκομικά και τα τυροκομικά».
«Κατά βάση αυτό που πέρασε είναι οι αρχικές τιμές και όχι οι τελικές τιμές των προϊόντων» σημείωσε ο κ. Κιοσες. Μιλώντας στους παρουσιαστές της εκπομπής Σταυρούλα Χριστοφιλέα και Μάκη Προβατά επισήμανε ότι μετά τα μέτρα του αρμόδιου υπουργείου για την καταπολέμηση της ακρίβειας πλέον «έχουμε λιγότερα προϊόντα σε προσφορές και έκπτωση. Οι τελικές τιμές δεν έχουν επηρεαστεί ιδιαίτερα» σημείωσε χαρακτηριστικά. Και όπως τόνισε «οι αρχικές τιμές έχουν επηρεαστεί. Τις τελικές θα τις δούμε στην πράξη».
Σχολιάζοντας τον τρόπο προώθησης των προϊόντων ανέφερε ότι πλέον «είναι αρκετά πολύπλοκο το ράφι και το ταμπελάκι (σ.σ. στα σούπερ μάρκετ», κάτι που είναι καθαρά θέμα νομοθεσίας» σημείωσε ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών.
Αναφορικά με το εάν οι καταναλωτές έχουν όφελος μετά την εφαρμογή των μέτρων δήλωσε ότι «αποκλιμάκωση το τελευταίο δίμηνο σίγουρα υπάρχει. Θα δούμε και τον Μάρτιο».
Ερωτηθείς εάν οι εκπτώσεις μπορούν να περάσουν στα τρόφιμα απάντησε ότι σε αυτή την κατηγορία υπάρχει μια ιδιαιτερότητα καθώς έχουν πολύ μικρό κύκλο ζωής σε αντίθεση με τα απορρυπαντικά.
«Η εικόνα που έχουμε τόσο από τα σούπερ μάρκετ όσο και από τα δικά μας στοιχεία είναι ότι έχει φρενάρει η αύξηση τιμών σε κάποιες κατηγορίες, όπως είναι τα γαλακτοκομικά και τα τυροκομικά. Έχουμε και τις πρώτες μειώσεις. Στις υπόλοιπες κατηγορίες έχουν πάρει αυξήσεις. Συγκεκριμένα στο 2,75% είναι η αύξηση που καταγράψαμε για τον Φεβρουάριο και θέλουμε να πάμε στο μηδέν» πρόσθεσε ο κ. Κιοσές.
Πηγή: NEWSROOM
Σχετικές ειδήσεις:
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος