Λονδίνο: Επενδυτική Σύνοδος Κορυφής Δυτικών Βαλκανίων στις 26 Φεβρουαρίου

by admin
5 views

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) ανακοίνωσε ότι η Επενδυτική Σύνοδος Κορυφής για τα Δυτικά Βαλκάνια 2024 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, στα κεντρικά της γραφεία στο Λονδίνο.

Στη δραστηριότητα αυτή θα συμμετάσχουν οι έξι αρχηγοί κυβερνήσεων από την περιοχή, που έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους.

Στόχος της Συνόδου Κορυφής είναι να αναδείξει πιθανές επενδυτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων και να προωθήσει περιφερειακά και διασυνοριακά έργα.

Αυτή είναι η έκτη σύνοδος κορυφής της ΕΤΑΑ αυτού του είδους. Η εναρκτήρια Σύνοδος Κορυφής για τα Δυτικά Βαλκάνια πραγματοποιήθηκε στην ΕΤΑΑ πριν από δέκα χρόνια, τον Φεβρουάριο του 2014, και συγκέντρωσε για πρώτη φορά όλους τους πρωθυπουργούς της περιοχής.

Τα Δυτικά Βαλκάνια είναι περιοχή προτεραιότητας για την EBRD, αναφέρει η ιστοσελίδα του διεθνούς χρηματοπιστωτικού οργανισμού. Επίσης τονίζεται ότι η EBRD παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους θεσμικούς επενδυτές στις χώρες της περιοχής και μέχρι στιγμής έχει επενδύσει πάνω από 18 δισ. ευρώ στην περιοχή.

Στη Σύνοδο Κορυφής Επενδύσεων των Δυτικών Βαλκανίων του 2024, – στη διαδραστική «Σύνοδο των Πρωθυπουργών» μετέχουν ο πρόεδρος της EBRD Odile Renaud-Basso και οι ηγέτες της Αλβανίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, του Μαυροβουνίου, της Βόρειας Μακεδονίας και της Σερβίας. Θα παρουσιάσουν το όραμα τους για την περιοχή, τα βασικά περιφερειακά έργα και τις επενδυτικές ευκαιρίες σε περιφερειακό επίπεδο και σε καθεμία από τις χώρες της περιοχής.

Πηγή: Euronews.albania

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ