Λίβανος: Απέλαση Σύριων κρατουμένων σε εφαρμογή συμφωνιών με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες  

by admin
2 views

Η κυβέρνηση  του Λίβανου ανέθεσε στον αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Γενικής Ασφάλειας, Υποστράτηγο Elias Al-Bisari, να επικοινωνήσει με τις συριακές αρχές για να συζητήσουν τη δυνατότητα υποδοχής Σύριων κρατουμένων με στόχο την  μείωση συνωστισμός εντός των λιβανικών φυλακών.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Λιβάνου Najib Mikati και ο Σύρος ομόλογός του, Hussein Arnous, συμφώνησαν ότι η Γενική Ασφάλεια του Λιβάνου θα αναλάβει συντονισμό με τη συριακή κυβέρνηση προκειμένου να εργαστεί για τη συζήτηση του περιεχομένου των εξελίξεων στους φακέλους των Σύριων εκτοπισμένων και κρατουμένων.

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Φυλακών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο αριθμός των Σύρων κρατουμένων στις φυλακές στις 31 Δεκεμβρίου 2023 έφτασε τους 1.769 από τους 6.153 κρατούμενους, δηλαδή το 28,75 % του συνόλου των κρατουμένων.

Ο αριθμός των Σύριων κρατουμένων σε αστυνομικά τμήματα  έφτασε τους 107 από τους 354, ή 30,22 τοις εκατό.

Ο Γενικός Συντονιστής της Εθνικής Εκστρατείας για τον επαναπατρισμό των εκτοπισμένων Σύριων, Λοχαγός Maroun Al-Khouli, επιβεβαιώνει στο «Lebanon 24» ότι η απόφαση απέλασης που έλαβε χθες η υπηρεσιακή κυβέρνηση είναι μια σημαντική απόφαση και θεωρείται θεμελιώδης σχετικά με τον φάκελο εκτοπισμού της Συρίας και  ειδικά όσον αφορά την αντιμετώπιση του κλιμακούμενου εγκλήματος που διαπράττουν οι εκτοπισμένοι Σύροι.

Στον Λίβανο καταγράφεται υψηλό ποσοστό Σύριων κρατουμένων για εγκλήματα δολοφονίας, κλοπής, κατασκοπείας, πορνείας, πλαστογραφίας και πώλησης διεφθαρμένου υλικού. Ταυτόχρονα  η χώρα αντιμετωπίζει κρίση υπερπληθυσμού στις φυλακές εξαιτίας της αδυναμίας του δικαστικού συστήματος να ανταποκριθεί στον όγκο των δικογραφιών

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ