Κ. Μητσοτάκης από Μουζάκι: Να είστε σίγουροι ότι θα κερδίσουμε το εθνικό στοίχημα της ανάταξης της Θεσσαλίας

by admin
2 views

Παρουσιάστηκε στο δημοτικό κινηματοθέατρο Μουζακίου Καρδίτσας το πρόγραμμα αποκατάστασης υποδομών, που επλήγησαν από τις κακοκαιρίες “Daniel” και “Elias”, ύψους 1,4 δισ. ευρώ, έργα τα οποία θα υλοποιηθούν από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών. Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι η συνολική αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν οι κακοκαιρίες του Σεπτεμβρίου, θα ξεπεράσει τα 3 δις ευρώ. Εξ αυτών το 1,4 δισ. ευρώ αφορά τις σιδηροδρομικές, τις οδικές και τις σχολικές υποδομές. “Όλη αυτή η προσπάθεια που έγινε υπάκουσε σε έναν κεντρικό κανόνα, να μην αισθάνεται κανείς πολίτης της Θεσσαλίας όσο γεωγραφικά απομονωμένος και αν βρίσκεται ότι δεν έχει τη φροντίδα του κεντρικού κράτους“, ενώ κλείνοντας είπε χαρακτηριστικά: “Να είστε σίγουροι ότι το εθνικό στοίχημα της ανάταξης της Θεσσαλίας θα το κερδίσουμε“.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι τα 600 εκατ. ευρώ προέρχονται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης , και τα υπόλοιπα από το ΕΣΠΑ και τον κρατικό προϋπολογισμό, σημειώνοντας ότι αν η οικονομία δεν αναπτυσσόταν, αν δεν είχε ανακτηθεί η επενδυτική βαθμίδα, θα ήταν αμφίβολο εάν η κυβέρνηση θα μπορούσε να εξασφαλίσει από τους εθνικούς πόρους το αναγκαίο ποσό για τη Θεσσαλία.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός κ. Νίκος Ταχιάος αναφέρθηκαν αναλυτικά στα έργα.

Κ. Μητσοτάκης από Μουζάκι: Να είστε σίγουροι ότι θα κερδίσουμε το εθνικό στοίχημα της ανάταξης της Θεσσαλίας

Για τις σιδηροδρομικές υποδομές (Λάρισα-Βόλος και Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα) από το 1,4 δις θα δοθούν 463 εκατομμύρια ευρώ και τα έργα θα παραδοθούν στο τέλος του 2025. Για τις οδικές υποδομές, οδικά έργα και γεφύρια στη Θεσσαλία θα δοθούν 900 εκατομμύρια ευρώ. Σε ό,τι αφορά τις σχολικές υποδομές, τα έργα θα γίνουν με τη συνδρομή της Ένωσης Εφοπλιστών, αναμένεται ως τις 25 Μαϊου να υπογραφούν οι συμβάσεις για 33 σχολεία στους δήμους Παλαμά, Τρικκαίων, Βόλου, Φαρκαδόνας και Δομοκού, με τα έργα να ολοκληρώνονται ως το τέλος του έτους. Η πρόεδρος της Ένωσης των Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Τραυλού αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που θα γίνουν (επισκευή, ενεργειακή αναβάθμιση περιβάλλοντος χώρου κλπ).

Να σημειωθεί, ότι την παρουσίαση οργάνωσε το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και μεταξύ άλλων παρέστησαν βουλευτές, και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τη Θεσσαλία και τη Στεραιά Ελλάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ