Κ. Αρβανίτης: Ξεκάθαρη η παρέμβαση Τσίπρα «Σοβαρευτείτε» – Υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα στο ΣΥΡΙΖΑ

by admin
3 views

«Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα είναι ξεκάθαρη “Σοβαρευτείτε” είπε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» του ERTNEWS. Και πρόσθεσε «Δεν με αιφνιδίαζε καθόλου. Άργησε κιόλας. Υπήρχε μια ιστορία παρακμής». Για τις αναταράξεις στο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα και ευθυνόμαστε όλοι».

«Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα έχει πολλούς και συγκεκριμένους» αποδέκτες» εκτίμησε ο κ. Αρβανίτης, επισημαίνοντας «και όποιος θέλει να καταλάβει καταλαβαίνει. Και όποιος δεν θέλει να καταλάβει, λέει δεν αφορά εμένα αφορά τους άλλους»

«Ο Τσίπρας είπε ανοίγω τον δρόμο στο νέο και είδαμε το νέο. Το νέο είναι πάρα πολύ χθεσινό και πάρα πολύ παλιομοδίτικο, μπανάλ» είπε ο κ. Αρβανίτης διευκρινίζοντας πως το «μπανάλ» δεν αφορά στον Στέφανο Κασσελάκη αλλά σε όλα τα πρόσωπα» σημειώνοντας πως «δεν έχω καταλάβει ποιοι είναι οι συνεργάτες που τον περιβάλουν».

«Δεν μπορεί κανένας από τον Πρόεδρο μέχρι το μέλος να έχει προσωπική ατζέντα – Τις είδαμε αυτές τις τρεις ημέρες»

Σε ό,τι τον αφορά υπογράμμισε πως «Εγώ είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαι πρώην κάτι. Αυτό σημαίνει ότι όταν αποδέχεσαι τις διαδικασίες και λες ότι πάμε να στηρίξουμε το σπίτι μας, γιατί έχει αξία για τη δημοκρατία αυτό το πράγμα, δεν μπορεί κανένας από τον πρόεδρο μέχρι το μέλος να κάνει, να έχει προσωπική ατζέντα. Αυτό το πράγμα δεν πάει άλλο.
Και αυτές τις τρεις μέρες είδαμε προσωπικές ατζέντες και από τον κύριο Κασσελάκη και από τους άλλους, Όλους μαζί.
Οπότε βγαίνει ο Τσίπρας και λέει σοβαρευτείτε, φτάνει πια. Τέλος».

«Έχουμε ένα θέμα γιατί εμείς είμαστε ένα πολιτικό κενό» σημείωσε ο Κώστας Αρβανίτης και σε ό,τι τον αφορά ανέφερε «Το μόνο που με ενδιαφέρει εμένα είναι ο στόχος. Η δουλειά μου στην Ευρωβουλή» επικρίνοντας ταυτόχρονα «Τη Δευτέρα έχουμε θέματα κράτους δικαίου πάλι στο Στρασβούργο και αντί να έχουμε πρώτο θέμα αυτό να συζητάμε, θα συζητάμε τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ.
Έχουμε τους αγρότες στο δρόμο και αντί να συζητάμε για τα θέματα των αγροτών, τις τιμές, το τι συμβαίνει, το ότι έχει αδειάσει η επαρχία, δεν υπάρχει σπίτι σε χωριό και τα πουλάνε για 1.000 ευρώ συζητάμε «Φέρτε μου αντίπαλο να αναμετρηθώ» λες και είμαστε στο far west.

«Στις 10 Μαρτίου πρέπει να έχουμε τελειώσει με την εκλογή Προέδρου – Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε αρχηγό, αρχηγό έχουν οι φυλές»

Για τις καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά και την παρέμβαση Τσίπρα αλλά και για το ενδεχόμενο εσωκομματικών εκλογών εκτίμησε πως «στις 10 Μαρτίου πρέπει να έχουμε τελειώσει με την εκλογή προέδρου» και συμπλήρωσε : Η γενική αμφισβήτηση γενικώς το έχουμε ξαναζήσει και με τον Τσίπρα δεν πάει. Από τη μία μεριά. Από την άλλη δε μπορεί ένας πρόεδρος εκλεγμένος, γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε αρχηγό. Αρχηγό έχουν οι φυλές. Εμείς έχουμε πρόεδρο που είναι συλλογικές διαδικασίες. Όλοι πρέπει να καταλάβουν το ρόλο και την ιστορικότητα της στιγμής».

Επιπλέον πρόσθεσε: Η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα δεν είναι ούτε κατά του Κασσελάκη, ούτε υπέρ του Κασσελάκη είναι ότι «σοβαρευτείτε» και έχετε πάρει μια εντολή. Όταν είπε ο Τσίπρας ανοίγω το δρόμο στο νέο, δεν βγήκε κανείς να πει “όχι Πρόεδρε μην φύγεις”, είπαν “φύγε, το έχουμε”» και υπογράμμισε «Δεν το έχετε παιδιά. Με συγχωρείτε».

«Μέχρι στιγμής οι δημοσκοπήσεις μας δείχνουν στο 9,9%. Δεν πάει το σχήμα»

Όσον αφορά για το ποιος πιστεύει ότι θα θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «σε καμία περίπτωση δεν μπαίνω στην ονοματολογία γιατί είναι μέρος του προβλήματος. Το πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πως είναι πολλά τα αρχηγούπουλα και φτάνει. Πρέπει να κάνουμε δουλειά. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη και την πολιτική της δεξιάς να πάρει την ευθύνη. Μέχρι στιγμής πάντως, όπως πάει το σχήμα από 18% που παρέλαβε η νέα ηγεσία, οι δημοσκοπήσεις μας δείχνουν στο 9,9. Δηλαδή δεν πάει».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ