Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης: “Η Δημοκρατία είναι ένα λουλούδι ευαίσθητο που πολλοί το επιβουλεύονται”

by admin
2 views

Ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης ήταν ο πρώτος καλεσμένος των νέων Podcasts του Πρώτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας με θέμα τις επερχόμενες Ευρωπαϊκές εκλογές, τα οποία επιμελείται και παρουσιάζει η Ελένη Καραλή.

Ο κος Τσουτσοπλίδης τόνισε τη σημασία της συμμετοχής στις ευρωπαϊκές εκλογές του Ιουνίου αφού το 80% των πολιτικών αποφάσεων που προσδιορίζουν τη ζωή και τις προοπτικές μας αποφασίζονται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι η φωνή των πολιτών γιατί είναι το μοναδικό σώμα απευθείας εκλεγμένο από τους πολίτες και απαρτίζεται από τους βουλευτές που εκλέγονται.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές και πολιτικές οντότητες στον κόσμο και για αυτό οι πολίτες πιστεύουν πως η Ε.Ε. μπορεί έχει το μέγεθος για να αντιμετωπίσει σημαντικά παγκόσμια ζητήματα. Ο Επικεφαλής του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου, κος Τσουτσοπλίδης, τονίζει πως: “Η Ευρωπαϊκή Ένωση στις παρούσες συνθήκες έχει αποφασίσει πως πρέπει να υιοθετήσουμε ενα αναπτυξιακό μοντέλο με τρεις πυλωνες: ανάπτυξη πράσινη, ανάπτυξη ψηφιακή και ανάπτυξη δίκαιη. Επίσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει αξίες συμβατές με αυτά που ζητάνε οι νέοι: ελευθερία, ανεκτικότητα, δημοκρατία, ειρήνη και έρχεται να αντιμετωπίσει μεγάλα ζητήματα για το πως θα διαμορφωθεί η ζωή στο μέλλον, άρα η ζωή των νέων”.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης «η Δημοκρατία είναι ένα λουλούδι ευαίσθητο που πολλοί το επιβουλεύονται». Καλεί όλους τους Έλληνες να πάνε να ψηφίσουν, ότι επιθυμεί ο καθένας, διότι είναι μια ευκαιρία να βάλουμε το πολιτικό στίγμα για την Ευρώπη που ονειρευόμαστε.

Ακούστε το πρώτο επεισόδιο του podcast με την Ελένη Καραλή:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ