Κυμπουρόπουλος: Φέραμε την ελληνική παράδοση μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – Να προάγουμε ακόμα περισσότερο τον Πολιτισμό μας

by admin
5 views

«Στόχος μας ήταν να κατανοήσει η Ευρώπη, μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι η παράδοση είναι πολύ σημαντική και εμείς εδώ στην Ελλάδα θέλουμε να την κρατάμε ζωντανή, γιατί είναι κομμάτι του πολιτισμού μας. Είναι κομμάτι της ιστορίας μας. Και αυτοί οι διαφορετικοί πολιτισμοί μέσα σε μια ευρωπαϊκή πραγματικότητα είναι ωραίο που μπλέκονται, επικοινωνούν και διακινούνται μέσα στη διάρκεια του χρόνου», είπε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNews Update” και τον Θάνο Σιαφάκα, με αφορμή την ελληνική εβδομάδα γαστρονομίας και παράδοσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είδαμε χορούς, φορεσιές, τον αντιπρόεδρο της επιτροπής να χορεύει. Να βρίσκονται μπροστά μας 70 περίπου ελληνικές ιστορίες παράδοσης, να γευόμαστε όμορφες γεύσεις της Ελλάδας μας, να γεύονται και άλλοι Ευρωπαίοι πολίτες (…)

Είμαστε Ευρώπη. Οι αξίες οι οποίες διέπουν το ανθρωπισμό είναι κομμάτι της Ελλάδος. Δεν θα πω ότι δώσαμε τον πολιτισμό, αλλά μοιραστήκαμε έναν όμορφο πολιτισμό, έναν πολιτισμό δημοκρατίας, έναν πολιτισμό ο οποίος σέβεται τον άνθρωπο και αυτό έχει υιοθετηθεί από όλα τα ευρωπαϊκά κράτη.

Και γι’ αυτό θα μου επιτρέψετε να πω ότι η Ευρώπη μας είναι η ήπειρος εκείνη η οποία αξιολογείται ως το κέντρο του ανθρωπισμού και του τόπου που σέβεται τον άνθρωπο, όπως είναι και παλεύουμε γι’ αυτό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Έτσι λοιπόν, ξέρετε και πολλές φορές η πορεία περνάει από το στομάχι. Άρα λοιπόν, γι αυτό ήρθα να περάσω το μήνυμα του συνδυασμού του πολιτισμού της Ελλάδος, του καλού, ωραίου, ποιοτικού φαγητού με αυτές τις αξίες, οι οποίες μοιραζόμαστε και παλεύουμε καθημερινά μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (…)

Ο Έλληνας ο οποίος έχει αυτή την παράδοση, αντιπροσωπεύει αυτόν τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής (…)

Θεωρώ ότι μεταφέραμε το μήνυμα. Συμμετείχαν και άλλοι ξένοι. Οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι το αγκάλιασαν. Τους άρεσε πάρα πολύ η εκδήλωση. Το αισθάνθηκαν. Μπορεί να μην καταλάβαιναν τα λόγια των χωρών, αλλά τη δυναμική και το πάθος των χορευτών και των μουσικών, οι οποίοι μετέφεραν το κλίμα και την ενέργεια (…)

Είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι τον πολιτισμό μας μπορούμε -και έχουμε τη δυνατότητα, σεβόμενοι τις παραδόσεις μας- να τον προάγουμε ακόμα περισσότερο στο εξωτερικό, είτε ευρωπαϊκά είτε διεθνώς. Έχουμε τόσες ομορφιές που μπορούμε να μοιραστούμε με τον υπόλοιπο κόσμο και μπορούμε να στοχεύσουμε σε ποικίλες μορφές τουρισμού: Ιατρικό τουρισμό, τουρισμό της θάλασσας, του βουνού, θρησκευτικό τουρισμό ή απλά τουρισμό για ξεκούραση. Είναι μορφές οι οποίες μπορούμε, σωστά συνδεόμενα μεταξύ τους, όλα αυτά να προσφέρουμε στον κόσμο και να γίνουν ακόμα περισσότερα (…)

Είναι πολύ ωραία να μπορείς να κάνεις μια ιατρική πράξη εδώ στην Ελλάδα και να απολαμβάνεις και τις χαρές του περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης σου. Άρα λοιπόν έχουμε πάρα πολλές ευκαιρίες και θεωρώ ότι το βλέπουμε και μπορεί να το δούμε ακόμα καλύτερα και στο μέλλον».

Για την προώθηση της σωστής διατροφής ανέφερε, ακόμη:

«Η σωστή διατροφή, η ποιοτική διατροφή οδηγεί σε ένα περιβάλλον πρόληψης της υγείας, σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής, η οποία πρέπει να οδηγείται και να στοχεύεται για να έχουμε έναν καλύτερο μελλοντικό εαυτό. Και είναι κάτι που μέσα από την Ευρώπη και μέσα από διάφορες εκθέσεις, όπως είναι η έκθεση για τον καρκίνο, το έχει αναφέρει: ότι πρέπει να προλαμβάνουμε – κι ένα κομμάτι για να προλάβουμε, είναι και η σωστή διατροφή».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ