Καμπερίδης: «Ο Ναν άλλαξε επίπεδο την ομάδα, θέλουμε να φτάσουμε μέχρι τέλους»

by admin
0 views

Ο εκ των συνεργατών τού Εργκίν Αταμάν στο «τριφύλλι», Σάββας Καμπερίδης, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio.

Αναλυτικά είπε:

Για το αν πίστευαν απ’ την αρχή ότι μπορούν να φτάσουν στο Final-4: «Ο κόουτς είναι ένας άνθρωπος που εκδηλώνεται, έχει την αυτοπεποίθηση και πιστεύει πάντα ότι η ομάδα του μπορεί να πετύχει το μέγιστο. Όταν είναι μια καινούργια ομάδα, στην αρχή οι παίκτες λίγο ψάχνουν να βρουν τον ρόλο τους. Νιώθαμε απ’ την αρχή πως υπήρχε ποιότητα, αλλά ψάχναμε να βρούμε τη χημεία μας. Η παρουσία του Ναν και η ηγετική παρουσία του Σλούκα ήταν καθοριστικές ούτως ώστε η ομάδα να βρει έναν αγωνιστικό ρυθμό και μια “ταυτότητα” και να μπορέσει από ένα σημείο και μετά να πετύχει τις νίκες που έπρεπε για το πλεονέκτημα έδρας».

Για τα συναισθήματα των παικτών μετά το τέλος και την επίτευξη του στόχου τού Final-4: «Είναι έμπειρα παιδιά, ξέρουν ότι η δουλειά δεν έχει τελειώσει. Υπήρξε μια ανακούφιση, γιατί ήταν πολύ μεγάλος στόχος το Final-4, αυτό είναι από μόνο του μια επιτυχία από μόνη της. Όταν φτάνεις στο Final-4, από μόνο του έρχεται στον αθλητή ότι θέλει να φτάσει μέχρι τέλους. Έχουμε παιχνίδια μπροστά μας να δούμε τι θα γίνει με τους τραυματίες, αλλά όταν έρθει η ώρα θέλουμε να φτάσουμε μέχρι τέλους».

Για την αντιμετώπιση της επίθεσης της Μακάμπι: «Η Μακάμπι έχει εξαιρετική λειτουργία στο pick-and-roll και πάρα πολύ καλές αποστάσεις. Ήταν πρώτο μέλημά μας το πώς θα μπορέσουμε να σταματήσουμε τη μπάλα. Επειδή έχουμε ταχύτητα και πολλαπλά pick-and-roll, όποτε οι ψηλοί μας ήταν λίγο πιο πίσω απ’ το επίπεδο του screen ή όποτε ο παίκτης που μάρκαρε μπάλα μας χαλάρωνε και δεν ήταν αρκετά πιεστικός, το πληρώναμε σχεδόν σε κάθε επίθεση. Τα παιδιά που κλήθηκαν να μαρκάρουν κυρίως τον Μπράουν, αλλά και τον Μπλατ, καθώς και η προσπάθεια του Λεσόρ να μείνει κοντά στον screener, ήταν αυτά που έκαναν τη διαφορά κι έτσι καταφέραμε να σταματήσουμε τη δημιουργία. Όσο περνούσαν τα παιχνίδια, προσαρμοζόμασταν περισσότερο στον τρόπο που εκτελούν, τόσο πάνω στη μπάλα, όσο και στα παιδιά που πρέπει να είναι σε εγρήγορση για να βοηθήσουν. Την κατάλληλη στιγμή παίξαμε την καλύτερη pick-and-roll άμυνά μας».

Για το πλεονέκτημα έδρας: «Χθες η ομάδα ήταν αγχωμένη και πιεσμένη στην αρχή. Συνηθώς σε αυτά τα ματς όταν έχεις τη στήριξη του κόσμου χρειάζονται 2-3 καλά λεπτά, ούτως ώστε να πάρεις το μομέντουμ και με την ώθηση που σου δίνει ο κόσμος να “καθαρίσεις” το παιχνίδι. Αυτό έγινε χθες».

Για το κομβικότερο καλάθι της σειράς: «Σε μια σειρά 5 αγώνων πρέπει να γίνονται αρκετές προσαρμογές, άρα σε κάθε ματς μπορεί να υπάρχει διαφορετικό “κλειδί” για το αποτέλεσμα. Αν πούμε για ένα καλάθι που καθόρισε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο τη σειρά, αυτό ήταν του Παπαπέτρου στο 82-75 στο game 4. Αυτό είναι το σημαντικότερο καλάθι της σειράς».

Για τον ρόλο του Ιωάννη Παπαπέτρου στη σειρά: «Η παρουσία του δεν αποτελεί έκπληξη. Είναι ένα παιδί με σπουδαία διαδρομή στο μπάσκετ. Ήταν μια δύσκολη χρονιά για τον ίδιο, γιατί ξεκινώντας στην Εθνική ήταν τραυματίας, έμεινε έξω για πολύ μεγάλο διάστημα, χρειάστηκε χειρουργείο. Προσπάθησε πολύ να βρει την αγωνιστική του κατάσταση και ρυθμό, κάτι για το οποίο τού αξίζουν συγχαρητήρια και την κατάλληλη στιγμή ήταν αυτός που μας έδωσε πολύ μεγάλο πλεονέκτημα στα match-ups, ειδικά απέναντι στο Κόλσον, ο οποίος μάς δημιούργησε μεγάλα προβλήματα σε όλα τα παιχνίδια φέτος. Ο Ιωάννης ήταν καθοριστικός και του αξίζουν συγχαρητήρια».

Για το ανοιχτό rotation του Εργκίν Αταμάν στα play-offs: «Σε αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά. Είναι σπουδαίοι παίκτες, εξαιρετικοί χαρακτήρες και αυτό φαίνεται από το ότι όσοι έχουν δει για ματς παρατηρούν πώς οι παίκτες του πάγκου πανηγύριζαν κάθε φάση, ακόμη κι αν είχαν παίξει ελάχιστα ή καθόλου. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό συστατικό για να πετύχει μια ομάδα. Οι παίκτες που έρχονται απ’ τον πάγκο, η αυτοί που είναι παροπλισμένοι στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, να μπαίνουν και να δίνουν το κάτι παραπάνω για να φτάνει η ομάδα στη νίκη. Αυτό έγινε στον Παναθηναϊκό και γι’ αυτό καταφέραμε να φτάσουμε στο Final-4».

Για τον Κέντρικ Ναν: «Προφανώς και η παρουσία του Ναν, όπως αποδεικνύεται, άλλαξε επίπεδο την ομάδα. Από εκείνο το σημείο και απ’ τη στιγμή που προσαρμόστηκε στο στυλ παιχνιδιού και ύστερα, ήταν καθοριστικός σε ό,τι έχουμε πετύχει μέχρι τώρα. Παρ’ ότι είναι ένα παιδί ήσυχο, δηλαδή δεν είναι εκδηλωτικός, είναι γεγονός ότι περνάει όμορφα, απολαμβάνει κάθε στιγμή στη ομάδα, απολαμβάνει την καθολική αναγνώριση μες στον σύλλογο. Νιώθει και την αγάπη του κόσμου και αυτό είναι κάτι που τον κάνει να νιώθει πολύ όμορφα, γι’ αυτό και πήρε την απόφαση να συνεχίσει στην ομάδα».

Για τις χαμένες βολές του Ματίας Λεσόρ: «Νομίζω πως είναι περισσότερο ψυχολογικό, αλλά ο παράγοντας κούραση σίγουρα παίζει τον ρόλο του. Τα ματς ήταν πάρα πολύ απαιτητικά ενεργειακά για τον Ματίας. Η Μακάμπι είναι η καλύτερη επίθεση στην Ευρωλίγκα. Στηρίζεται πάρα πολύ στη δημιουργία και την εκτέλεση απ’ το pick-and-roll και δεν είναι εύκολο για έναν παίκτη να παίζει 50 pick-and-roll άμυνες, 50 pick-and-roll επιθέσεις, να έχει τόσες κατοχές με πολύ μεγάλη επαφή και ξύλο, στα περισσότερα ματς κέρδισε πάνω από 10 φάουλ. Χθες ήθελε πάρα πολύ να κερδίσουμε, ξεκίνησε άστοχος και αυτό τον επηρέασε. Δεν είναι αυτή η εικόνα του, όμως, την προηγούμενη μέρα είχε πετύχει 100 βολές με πολύ υψηλό ποσοστό. Θεωρώ ότι είναι απλά θέμα ρουτίνας, να σουτάρει, να βρει ρυθμό και στους υπόλοιπους αγώνες να είναι εύστοχος όπως στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς».

Για την κατάσταση των Σλούκα και Ερνανγκόμεθ: «Δεν υπάρχει κάποιο ξεκάθαρο πόρισμα προς το παρόν. Ο Κώστας είχε ένα θέμα με το γαστροκνήμιο και το υποκνημίδιο. Ο Χουάντσο είχε επίσης θέμα με το γαστροκνήμιο, όπου πήρε το ρίσκο να παίξει και επιδεινώθηκε. Εμπιστευόμαστε το ιατρικό μας team και πιστεύουμε ότι θα είναι έτοιμοι όταν πρέπει».

Για τον αντίπαλό τους, που θα προκύψει απ’ το σημερινό (08/05) παιχνίδι της Μονακό με τη Φενέρμπαχτσε: «Τη Μονακό την κερδίσαμε 2 φορές, τη μία με το τρίποντο του Γκριγκόνις, που ήταν κι αυτό ένα απ’ τα σπουδαιότερα καλάθια ώστε να πάρουμε μομέντουμ για το υπόλοιπο της σεζόν. Η Φενέρ είναι λίγο πιο έμπειρη σαν ομάδα, με περισσότερες παραστάσεις. Η Μονακό είναι μια απ’ τις πιο αθλητικές ομάδες στην Ευρωλίγκα. Κάθε ομάδα έχει τα πλεονεκτήματα τα μειονεκτήματά της. Πιστεύω ότι όταν έρθει η ώρα θα είμαστε έτοιμοι όπως πρέπει για να τους αντιμετωπίσουμε».

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ