Ιταλία: Mετά από 50 χρόνια επανεμφανίστηκε το κουνούπι Anopheles

by admin
0 views

Στην Ιταλία επανεμφανίστηκε μετά από 50 χρόνια το κουνούπι ελονοσίας, πιο συγκεκριμένα στην Απουλία, σύμφωνα με ανακάλυψη. Οι ερευνητές βρήκαν, 13 προνύμφες Anopheles sacharovi και επτά μεγάλα κουνούπια σε έξι διαφορετικές τοποθεσίες.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στις περιοχές γύρω από την πρώτη ανίχνευση, με επίκεντρο τις φάρμες ζώων, τους στάβλους και τις πιθανές τοποθεσίες αναπαραγωγής.

«Η παρουσία κουνουπιών Anopheles, δηλαδή αυτών που μπορούν να μεταδώσουν ελονοσία, είναι πληροφορία που πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη», δήλωσε ο καθηγητής Υγιεινής στο Πανεπιστήμιο του Σαλέντο, Pier Luigi Lopalco.

Η ελονοσία, γνωστή και ως μαλάρια, είναι μια απειλητική ασθένεια για τη ζωή, είναι λοιμώδες νόσημα που προκαλείται από το παράσιτο (πλασμώδιο- Plasmodium) της ελονοσίας και μεταδίδεται κυρίως μέσω τσιμπήματος μολυσμένου θηλυκού κουνουπιού (Anopheles).

Τα συμπτώματα εμφανίζονται 7, 15 ή περισσότερες ημέρες μετά το τσίμπημα. Τα κύρια και πιο συνηθισμένα συμπτώματα της ελονοσίας είναι: πυρετός (συνήθως υψηλός) με ρίγος, ιδρώτες, πονοκέφαλος, πόνοι στο σώμα, κούραση και γενική αδιαθεσία, συμπτώματα γριπώδους συνδρομής.

Πηγή: abcnews.al

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ