Ιταλία: Η Εισαγγελία της Ρώμης ξεκινά έρευνα για τη γέφυρα στο στενό της Μεσσήνης

by admin
6 views

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Η Εισαγγελία της Ρώμης άνοιξε φάκελο έρευνας ύστερά από καταγγελία που υποβλήθηκε την 1η Φεβρουαρίου από διάφορα μέλη της Ιταλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχετικά με τις δραστηριότητες σχεδιασμού και κατασκευής” της περίφημης γέφυρας στο στενό της Μεσσήνης, η οποία αναμένεται να συνδέσε την ηπειρωτική Ευρώπη (Καλαβρία) με το νησί της Σικελίας.

Όπως μεταδίδει η Ιταλική Corriere della Sera, η έρευνα μέχρι στιγμής δεν φέρει ύποπτα αδικήματα ή υπόπτους. Όμως οι πολιτικοί ζητούν από τους εισαγγελείς να διευκρινίσουν γιατί η εταιρεία Società Stretto di Messina S.p.A. (SdM SpA) “αποφάσισε να μην δημοσιοποιήσει έγγραφα θεμελιώδους σημασίας για το αντικείμενο και τις διαδικασίες του έργου”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η έρευνα αφορά το γεγονός πως η εταιρεία SdM SpA “αρνήθηκε επανειλημμένα τα αιτήματα να παράσχει” στους καταγγέλλοντες “τόσο την έκθεση επικαιροποίησης του έργου όσο και την πράξη διαπραγμάτευσης, παρά το γεγονός ότι ένα μέλος της επιστημονικής επιτροπής είχε δηλώσει δημοσίως ότι είχε δημοσιοποιήσει την προαναφερθείσα έκθεση. ισχυρίστηκε ότι είχε δημοσιοποιήσει την εν λόγω έκθεση”.

Η κατηγορία ισχυρίζεται λοιπόν πως “η SdM SpA αρνήθηκε να παραδώσει την πράξη διαπραγμάτευσης που θα μας επέτρεπε να ελέγξουμε πόσο καιρό χρειάστηκε η εταιρεία Webuild για να επικαιροποιήσει ένα πολύπλοκο έργο ηλικίας 12 ετών“.

Άμεση ήταν η απάντηση του αντιπροέδρου της Ιταλικής Κυβέρνησης και υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Ματέο Σαλβίνι, σύμφωνα με τον οποίον η γέφυρα είναι “δικαίωμα εκατομμυρίων Ιταλών” και “μόνο στην Ιταλία η Αριστερά καταφέρνει να λέει όχι στα δημόσια έργα”. Ο Σαλβίνι τόνισε επίσης πως η γέφυρα θα κατασκευαστεί “100%”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ