Ισραήλ: Κανείς δεν μπορεί να διδάξει στα μέλη του τάγματος  Netzah Yehuda ήθος και αξίες δηλώνει ο υπουργός Άμυνας

by admin
0 views

 Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Galant συναντήθηκε με στρατιώτες του τάγματος “Netzah Yehuda”, το οποίο απειλείται με κυρώσεις από τις ΗΠΑ λόγω των επιθετικών πρακτικών του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Ο υπουργός εξέφρασε την υποστήριξη της πολιτικής ηγεσίας στο Ισραήλ για το τάγμα που κατηγορείται  για επιθετικά εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων.

Ο κ.Galant εκτίμησε ότι το Ισραήλ βρίσκεται στα πρόθυρα του πολέμου εναντίον επτά στρατών και οργανώσεων τόνισε δε “κανείς στον κόσμο δεν θα μας διδάξει αξίες και ήθος», σημειώνοντας ότι ο ίδιο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός,  πολιτικοί και  οι ηγέτες στο Ισραήλ έχουν σπεύσει να υπερασπιστούν τη στρατιωτική μονάδα που εμπλέκεται σε παραβιάσεις κατά των Παλαιστινίων.

Σύμφωνα με ισραηλινές αναφορές σημειώνεται ότι ο Gallant συναντήθηκε με μέλη του “Netzah Yehuda” στην περιοχή της πολιορκημένης Λωρίδας της Γάζας, κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας επιθεώρησης για να υποστηρίξει το τάγμα που αποτελείται από υπερορθόδοξους Εβραίους, και εποίκους, και τους απευθύνθηκε λέγοντας: Ολόκληρο το σύστημα ασφαλείας, ο στρατός και το κράτος σας υποστηρίζουν στο έργο σας για την προστασία του Ισραήλ».

Μεταξύ άλλων επιχειρημάτων υπογράμμισε πως όλοι είναι ευάλωτοι σε λάθη, και λάθη συμβαίνουν όπου υπάρχει στρατιωτική δραστηριότητα, παρόλο που αυτό δεν πρέπει να συμβεί. Αλλά το γεγονός ότι ένας ή δύο στρατιώτες έκαναν ένα  λάθος δεν πρέπει να μας οδηγήσει να κατηγορήσουμε ένα τάγμα.

Επισήμανε ότι το τάγμα, είναι μια μαχητική δύναμη που εκτελεί την αποστολή του σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ασχολούμαστε με το θέμα και κανείς στον κόσμο δεν θα μας πει τι συνέβη. Υπογράμμισε επίσης ότι υπουργοί και αξιωματούχοι της ισραηλινής κυβέρνησης κάλεσαν τον Gallant και τον Αρχηγό του Επιτελείου, Herzi Halevy, να ανακοινώσουν την υποστήριξη τους στο τάγμα και την απάντηση τους στις επικείμενες κυρώσεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν σκοπεύει να ανακοινώσει κυρώσεις στο τάγμα τις επόμενες ημέρες, καθιστώντας το τα πρώτα τιμωρητικά μέτρα που επιβλήθηκαν από την Ουάσιγκτον σε ισραηλινή στρατιωτική μονάδα λόγω των δραστηριοτήτων της στη Δυτική Όχθη. Σύμφωνα με τις κυρώσεις, η μεταφορά αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στο τάγμα θα απαγορευτεί και τα μέλη του θα εμποδίζονται να συμμετέχουν σε εκπαίδευση με τον αμερικανικό στρατό ή να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που λαμβάνουν αμερικανική χρηματοδότηση.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ