Ιράν: Τεράστια η αύξηση αιτημάτων από άλλα κράτη για αγορά όπλων μετά την επίθεση στο Ισραήλ

by admin
0 views

Υψηλόβαθμη πηγή στο υπουργείο Άμυνας του Ιράν αποκάλυψε  ότι σημειώνεται  «τρελή αύξηση» των αιτημάτων για αγορά ιρανικών όπλων μετά επίθεση που εξαπέλυσε η Τεχεράνη στο Ισραήλ με εκατοντάδες πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Η πηγή εξήγησε στην εφημερίδα του Κουβέιτ Al-Jarida ότι ο Γενικός Γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν, Ali Akbar Ahmadian, τηλεφώνησε στον Ιρανό Υπουργό Άμυνας την περασμένη Τρίτη από τη ρωσική πόλη Πετρούπολη, όπου συμμετείχε σε μια συνάντηση ασφαλείας. , για να τον ενημερώσει ότι αξιωματούχοι από 15 χώρες που συνάντησε είχαν ζητήσει να αγοράσουν ιρανικά drones και πυραύλους.

Η πηγή ανέφερε ότι μετά την ιρανική επιχείρηση, δεκάδες χώρες εξέφρασαν την επιθυμία τους να αποκτήσουν ιρανικά όπλα, επισημαίνοντας ότι τα αιτήματα υπερβαίνουν κατά πολύ τις παραγωγικές δυνατότητες του Ιράν, γεγονός που το ανάγκασε να απορρίψει ορισμένα από αυτά. Εξήγησε ότι ορισμένες από αυτές τις χώρες είναι παλιοί πελάτες του Ιράν και έχουν ζητήσει αυξήσεις στα προηγούμενα αιτήματά τους, ενώ ορισμένες από αυτές είναι νέοι πελάτες.

Πρόσθεσε ότι η «Defense» έχει αρχίσει να κατασκευάζει ιρανικά drones σε άλλες χώρες εκτός του Ιράν.

Η Al-Jarida και τα διεθνή μέσα αποκάλυψαν ότι η Τεχεράνη είχε κατασκευάσει ένα εργοστάσιο για drones στη Ρωσία, αλλά η πηγή έκανε λόγο για νέα κοινά εργοστάσια σε χώρες της Κεντρικής Ασίας, της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής. Είπε ότι το Ιράν αρνήθηκε επίσης να εξασφαλίσει τα αιτήματα των χωρών που αρνήθηκαν να έχουν εκπροσώπους της ιρανικής «άμυνας» ως στρατιωτικούς ακόλουθους για να επιβλέπουν.

 Τόνισε ότι σε αντιστάθμισμα  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τεχεράνη στην πώληση του πετρελαίου της, υπάρχει πλέον  νέα πηγή  πόρων του Ιράν από την αγορά όπλων για να φέρει κέρδη στην οικονομία της χώρας .

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ