Θ. Γλαβίνας: Εξεταστική της συγκάλυψης για τα Τέμπη – «Δικαίωση της θέσης μας για προανακριτική επιτροπή»

by admin
4 views

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας κατά την παρουσία του στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ αναφέρθηκε στις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών και σημείωσε ότι «με όλον τον σεβασμό προς τις οικογένειες των θυμάτων, το ΠΑΣΟΚ δεν χαίρεται, που δικαιώθηκε για την απόφαση του εξαρχής να προχωρήσουμε σε προανακριτική επιτροπή, καθώς ήμασταν σίγουροι ότι η εξεταστική επιτροπή θα εξελισσόταν σε μια διαδικασία συγκάλυψης. Βασικοί μάρτυρες δεν κλήθηκαν και οι τοποθετήσεις κρίσιμων πρωταγωνιστών κατά τις εργασίες της επιτροπής αποσκοπούσαν στο «να βγουν λάδι». Το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στοιχειώνει την ελληνική κοινωνία και δεν θα ξεχαστεί».

Όσον αφορά την ευθύνη για τη σύμβαση 717 υπογράμμισε «Η ευθύνη είναι συγκεκριμένη σχετικά με το πως διαχειρίστηκαν κάποιοι τα αποδεικτικά στοιχεία και τα συντρίμμια των τρένων» και πρόσθεσε: «Όταν ο Πρωθυπουργός επικαλούνταν τον ανθρώπινο παράγοντα, εμείς αντιτείναμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες γιατί δεν ολοκληρώθηκε η σύμβαση 717 για την εγκατάσταση τηλεδιοίκησης στο σιδηροδρομικό δίκτυο».

Ο κ. Γλαβίνας κληθείς να σχολιάσει την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στέκεται με θεσμική συνέπεια και ανέφερε χαρακτηριστικά «Εύχομαι να βρουν τον δρόμο τους. Σε ό,τι μας αφορά, έχουμε μεγαλύτερη ευθύνη να είμαστε πιο επιδραστικοί και καίριοι στην αντιπολίτευση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ