Η Χιρόνα αναμένει την έγκριση της UEFA για να παίξει στο Champions League

by admin
0 views

Ένα μέρος του πλειοψηφικού πακέτου της Χιρόνα (47%) στην City Football Group, η οποία είναι η εταιρία που «τρέχει» μεταξύ άλλων 13 συλλόγων και τη Μάντσεστερ Σίτι.

Σύμφωνα με το άρθρο 5 για τους κανονισμούς των διοργανώσεων της UEFA, ομάδες που έχουν το ίδιο μετοχικό καθεστώς απαγορεύεται να παίζουν στις ίδιες διοργανώσεις.

Μάλιστα, οι κανονισμοί προβλέπουν πως εάν δύο ομάδες από την ίδιο γκρουπ ιδιοκτησίας προκριθούν στην ίδια διοργάνωση της UEFA, η ομάδα που τερματίζει ψηλότερα στο εγχώριο πρωτάθλημά της παίρνει τη θέση. Εάν οι δύο ομάδες τερματίσουν στην ίδια θέση, τότε εκείνη με τον υψηλότερο συντελεστή συλλόγου (σε αυτή την κατηγορία υπερισχύει η Σίτι) παίρνει το «εισιτήριο» για τη διοργάνωση.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως η Λειψία και Σάλτσμπουργκ, που ανήκουν και οι δύο στον όμιλο της Red Bull, έχουν λάβει κανονικά άδεια να παίξουν στο Champions League τις τελευταίες σεζόν, ενώ τον περασμένο Ιούλιο η UEFA αποδέχθηκε αρκετούς συλλόγους που έχουν κοινό ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Πρόκειται για τις Άστον Βίλα, Γκιμαράρες, Μπράιτον, Σεν Ζιλουάζ, Μίλαν και Τουλούζ, οι οποίες έλαβαν κανονικά άδεια και συμμετείχαν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μετά από σχετική ακρόαση που έγινε από το αρμόδιο όργανο της UEFA.//ΔΜ.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ