Η φρενίτιδα της τεχνητής νοημοσύνης κυριεύει τη Wall Street: Στα 2 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση της Nvidia

by admin
2 views

Η Nvidia έγινε η τρίτη αμερικανική εταιρεία στην ιστορία με χρηματιστηριακή αξία 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων καθώς οι επενδυτές θαυμάζουν την αναπτυξιακή ιστορία του σχεδιαστή τσιπ τεχνητής νοημοσύνης.

Το επίτευγμα αυτό ακολουθεί το “άλμα” κατά 16,4% στις συναλλαγές της Πέμπτης, αυξάνοντας την κεφαλαιοποίηση του τεχνολογικού κολοσσού κατά περισσότερα από 230 δισ. δολάρια σε μία μόλις ημέρα.

Η εταιρεία έχει καταφέρει να φθάσει από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια στα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια αγοραίας αξίας σε μόλις εννέα μήνες περίπου – ο ταχύτερος χρόνος μεταξύ των αμερικανικών εταιρειών και σε λιγότερο από το μισό χρόνο από αυτόν που χρειάστηκαν οι τεχνολογικοί γίγαντες Apple και Microsoft.

Οι μετοχές της Nvidia διαπραγματεύονταν περισσότερο από 4% υψηλότερα στο υψηλό ρεκόρ των 818 δολαρίων την Παρασκευή, διατηρώντας τη θέση της ως η τρίτη πιο πολύτιμη αμερικανική εταιρεία. Έχουν σημειώσει άνοδο σχεδόν 60% φέτος, αφού υπερτριπλασίασαν την αξία τους το 2023.

“Για τις εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης σήμερα – τους ηγέτες του κλάδου – αυτό που θα είναι δεσμευτικό για αυτές δεν θα είναι η ζήτηση. Απλώς θα είναι η ικανότητά τους να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση“, δήλωσε η Ipek Ozkardeskaya, ανώτερη αναλυτής της Swissquote Bank.

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ