Η Γουέστ Χαμ “έσβησε” τις ελπίδες της Λίβερπουλ για το πρωτάθλημα

by admin
0 views

Η Γουέστ Χαμ άνοιξε το σκορ με τον Μπόουεν στο 40ο λεπτό του αγώνα, με την Λίβερπουλ να κάνει την ανατροπή με τον Ρόμπερτσον (65′), ενώ το 1-2 γράφτηκε με αυτογκόλ του Αρεολά. Ο Αντόνιο με πολύ όμορφη κεφαλιά έγραψε το τελικό 2-2, που σβήνει τις όποιες ελπίδες των φιλοξενούμενων για κατάκτηση της Premier League.

Ο αγώνας

Στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού η Λίβερπουλ είχε την κατοχή, αλλά δεν κατάφερνε να γίνει ιδιαίτερα απειλητική. Αντιθέτως, οι γηπεδούχοι βγήκαν πολλές φορές στην αντεπίθεση και παρότι τους έλειψε η σπουδαία τελική, έμοιαζαν να… αγχώνουν την άμυνα του Άλισον. Οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το γκολ στο 40′, όταν μετά από μία φανταστική ατομική ενέργεια ο Ντίας εκτέλεσε στην κλειστή γωνία του Αρεολά, όμως η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα, τα “σφυριά” κατάφεραν να προηγηθούν. Μετά από μία εκτέλεση κόρνερ του Κούντους, ο Μπόουεν πρόλαβε τον Χάκπο στον αέρα και έστειλε την μπάλα στη γωνία του Άλισον για το 1-0.

Οι παίκτες του Κλοπ ξεκίνησαν δυναμικά στο δεύτερο μέρος, με αποτέλεσμα να ισοφαρίσουν μόλις στο 48′. Μετά από ένα γύρισμα του Ντίας από τα αριστερά, ο Ρόμπερτσον σούταρε με τη μία και αιφνιδίασε τον Αρεολά, που δεν πρόλαβε να αποκρούσει και είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του. Τέσσερα λεπτά αργότερα έφτιαξαν νέα καλή φάση, αλλά ο Χράφενμπερχ δεν εκτέλεσε από εξαιρετική θέση. Στο 65′ ήρθε η ανατροπή, όταν μετά από ένα κόρνερ, ο Χάκπο σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στους Ογκμπόνα, Σούτσεκ και Αρεολά κι εν τέλει πέρασε τη γραμμή για το 2-1 της Λίβερπουλ. Οι “κόκκινοι” του Κλοπ προσπάθησαν στη συνέχεια να διευρύνουν το προβάδισμα τους και να διασφαλίσουν τους τρεις βαθμούς, όμως στο 72′ ο Ντίαζ νικήθηκε από τον Αρεολά στο τετ α τετ, κρατώντας την ομάδα του ζωντανή στο παιχνίδι. Πέντε λεπτά αργότερα η Γουέστ Χαμ ισοφάρισε το παιχνίδι, καθώς ο Μπόουεν έκανε τη σέντρα και ο Αντόνιο κέρδισε τον Άλισον, γράφοντας το 2-2 και πλέον το παιχνίδι είχε αποκτήσει μία άγρια ομορφιά. Η Λίβερπουλ στη συνέχεια έβαλε στο παιχνίδι τους Σαλάχ και Νούνιεζ, θέλοντας να βρει ένα τρίτο γκολ, όμως ο Έλλιοτ λίγο έλειψε να λύσει το γόρδιο δεσμό για την ομάδα του, όμως το σουτ, που επιχείρησε βρήκε στο δοκάρι του Αρεολά. Δεν συνέβη κάτι άλλο αξιοσημείωτο στο παιχνίδι και το 2-2, ουσιαστικά σβήνει τις λιγοστές ελπίδες της Λίβερπου για κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΓΚΟΛ: 43′ Μπόουεν – 48′ Ρόμπερτσον, 65′ Αρεολά (αυτ.), Αντόνιο (77′)

Κίτρινη: – 30′ Έντο
Κόκκινη:
Δοκάρι: 40′ Ντίας

Γουέστ Χαμ (Ντέιβιντ Μόγιες): Αρεολά, Τσουφάλ, Ζουμά, Ογκμπόνα, Έμερσον, Άλβαρες, Σούτσεκ, Πακετά, Κούντους, Μπόουεν, Αντόνιο

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κουάνσα, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Μακάλιστερ, Έντο, Χράφενμπερχ, Έλιοτ, Χάκπο, Ντίας

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής:

Σάββατο 27 Απριλίου

Γουέστ Χαμ – Λίβερπουλ 2-2
17:00 Γουλβς – Λούτον
17:00 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπέρνλι
17:00 Νιούκαστλ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
17:00 Φούλαμ – Κρίσταλ Πάλας
19:30 Έβερτον – Μπρέντφορντ
22:00 Άστον Βίλα – Τσέλσι

Κυριακή 28 Απριλίου

16:00 Μπόρνμουθ – Μπράιτον
16:00 Τότεναμ – Άρσεναλ
18:30 Νότιγχαμ Φόρεστ – Μάντσεστερ Σίτι

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Premier League πατώντας ΕΔΩ.//Α.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ