Η.Β: Άκαιροι οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για την αύξηση 0,6% του ΑΕΠ θεωρεί η αντιπολίτευση  

by admin
0 views

Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου δεν βρίσκεται πλέον σε ύφεση. Ωστόσο η αντιπολίτευση επικρίνει τους πανηγυρισμούς  της κυβέρνησης για την αύξηση του 0,6% του ΑΕΠ θεωρώντας πως δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος.  

Οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει ότι το ποσοστό θα ήταν 0,4%. Παρά τις προβλέψεις το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) αυξήθηκε κατά 0,6% περισσότερο από το αναμενόμενο μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου, ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS).

Η σκιώδης υπουργός οικονομικών του Εργατικού Κόμματος Ρέιτσελ Ριβς τόνισε : «Δεν είναι ώρα για τους Συντηρητικούς υπουργούς να πανηγυρίσουν  και να πουν στον βρετανικό λαό ότι ποτέ δεν τα κατάφεραν  καλά.

Η εκπρόσωπος Τύπου των Lib Dems, Sarah Olney, βουλευτής δήλωσε:

 «Αυτή η συντηρητική κυβέρνηση κατέστρεψε την οικονομία και έστειλε τα στεγαστικά δάνεια σε έξαρση. Αν ο Ρίσι Σούνακ  πιστεύει ότι τα νοικοκυριά που έχουν πληγεί σοβαρά,  θα γιορτάσουν σήμερα, είναι ακόμη πιο ανίδεος  από όσο πιστεύαμε».

Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ δήλωσε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομία έχει “γυρίσει σελίδα”.

Ο υπουργός οικονομικών Τζέρεμι Χαντ δήλωσε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν δύσκολα χρόνια, αλλά τα σημερινά στοιχεία ανάπτυξης είναι απόδειξη ότι η οικονομία επιστρέφει σε πλήρη υγεία για πρώτη φορά μετά την πανδημία.

«Έχουμε  τις καλύτερες προοπτικές μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών των G7 τα επόμενα έξι χρόνια, με τους μισθούς να αυξάνονται ταχύτερα από τον πληθωρισμό, τις τιμές της ενέργειας να πέφτουν και τις φορολογικές περικοπές ύψους 900 λιρών για τον μέσο εργαζόμενο που πλήττει τους τραπεζικούς λογαριασμούς».

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ