ΗΠΑ: Αντικρουόμενες δικαστικές αποφάσεις οδήγησαν στην Αλαμπάμα σε αναστολή των εξωσωματικών γονιμοποιήσεων στο μεγαλύτερο νοσοκομείο

by admin
2 views

Το μεγαλύτερο νοσοκομείο στην πολιτεία της Αλαμπάμα των ΗΠΑ ανέστειλε τις διαδικασίες εξωσωματικής γονιμοποίησης  αφού το Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας αποφάσισε ότι τα κρυογονικά έμβρυα μπορούν νόμιμα να θεωρούνται παιδιά.

Οι αρχές των αμερικανικών νοσοκομείων έχουν δηλώσει ότι φοβούνται ότι όλα τα ζευγάρια που βασίζονται στη διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης για να επεκτείνουν την οικογένειά τους θα μπορούσαν να διωχθούν ποινικά.

Η απόφαση του Ανωτάτου δικαστηρίου υποστηρίζει ότι ένα έμβρυο, ή γονιμοποιημένο ωάριο, θεωρείται άτομο. Η Αλαμπάμα, όπως και άλλες πολιτείες στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες, έχει απαγορεύσει την άμβλωση, χωρίς καμία εξαίρεση, ούτε καν σε περίπτωση βιασμού ή αιμομιξίας. Ωστόσο, η Αλαμπάμα είναι η μόνη πολιτεία που ορίζει τη ζωή ως αρχή από τη σύλληψη.

Το ιστορικό των δικαστικών αποφάσεων

 Η υπόθεση κατέληξε στο δικαστήριο αφού τρεις οικογένειες μήνυσαν κλινική γονιμότητας επειδή ένας ασθενής της κλινικής μπήκε στην αποθήκη, αφαίρεσε το δοχείο με κρυογονικά έμβρυα και το έριξε στο πάτωμα.

 Ένα κατώτερο δικαστήριο αποφάσισε ότι τα έμβρυα δεν μπορούν να οριστούν ως άτομα ή παιδιά και απέρριψε την υπόθεση των τριών οικογενειών, αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε την απόφαση του κατώτερου δικαστηρίου, με αποτέλεσμα  τα νοσοκομειακά ιδρύματα στην πολιτεία να προχωρούν στην αναστολή  των εξωσωματικών γονιμοποιήσεων

Πηγή: Rador.ro

 Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ