Ευφάνταστες δημιουργίες – Κοστούμια από ανακυκλώσιμα υλικά στο Πειραματικό Κέντρο του ΜOΜus

by admin
6 views

Θέματα όπως η ανακύκλωση, η καταπολέμηση των αποβλήτων και η βιομηχανία ένδυσης σχολιάζει η έκθεση κοστουμιών με τίτλο «Νέα Παραλία – Νέα Πασαρέλα 9: ΜονoΧΡΩΜΙΕΣ», του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας».

Ευφάνταστες δημιουργίες- κοστούμια μόνο από ανακυκλώσιμα υλικά 21 δημιουργών που συμμετείχαν στην ειδική βραδιά-παρουσίαση το βράδυ της 19ης Σεπτεμβρίου 2023 δίπλα στα νερά του Κήπου των Γλυπτών της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, βρήκαν τον χώρο τους και φιλοξενούνται αυτές τις ημέρες στο Πειραματικό Κέντρο Τεχνών του MOMus στο λιμάνι της πόλης.

Αφετηρία έμπνευσης των δημιουργιών υπήρξε ένα χρώμα σε κάθε ένδυμα και φυσικά οι αποχρώσεις του, το εννοιολογικό καλλιτεχνικό κίνημα του 20ού αιώνα, που χαρακτηρίζεται από τη χρήση ενός μόνο χρώματος και την απουσία αναπαράστασης, με τη μονοχρωμία να γίνεται μέσο έκφρασης ριζοσπαστισμού πολλών καλλιτεχνών.

Καλλιτέχνες που συμμετέχουν με έργα τους μιλούν στην κάμερα της ΕΡΤ3 για την έκθεση, ενώ τονίζουν ότι αξίζει να την επισκεφθούν και μαθητές σχολείων.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 3 Μαρτίου 2024, ενώ η επόμενη πασαρέλα του Συλλόγου αναμένεται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και θα έχει θέμα το Ελληνικό Φως.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ