Ενημέρωση – Αγορές: Συγκρατημένες και προσεχτικές επενδυτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

by admin
6 views

Μικρές ανοδικές τάσεις παρουσιάζουν σήμερα (8/2) οι μετοχικές αξίες στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, καθώς οι εμπλεκόμενοι σ΄αυτές αναζητούν περισσότερες πληροφορίες και ενδείξεις για τις οικονομικές προοπτικές στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία ενώ αξιολογούν τα πρώτα εταιρικά αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου του 2023.

Νωρίτερα, στις Ασιατικές αγορές, σε νέο υψηλό 34 ετών σκαρφάλωσε ο Nikkei στο Τόκυο, μετά τις πληροφορίες ότι η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας δεν θα προχωρήσει σε επιθετική σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής.

Παράλληλα, μάχη με τον αποπληθωρισμό καλούνται να δώσουν οι κινεζικές αρχές που προσπαθούν να δώσουν αναπνοή στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου καθώς οι τιμές καταναλωτή στην Κίνα σημείωσαν νέα πτώση τον Ιανουάριο, για τέταρτο διαδοχικό μήνα και την μεγαλύτερη πτώση από το 2009. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε κατά 0,8% τον Ιανουάριο, σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της χώρας, διαψεύδοντας τις προβλέψεις των αναλυτών για -0,5%.

Ρεπορτάζ: Παντελής Μάνος

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο DAX30 εμφανίζει άνοδο κατά 0,51%, στο Παρίσι ο βασικός δείκτης CAC 40 παρουσιάζει κέρδη σε ποσοστό 0,92%, στη Μαδρίτη ο κύριος δείκτης κινείται υψηλότερα κατά 0,46%, το Μιλάνο ενισχύεται κατά 0,38% ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,09%.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με συναλλαγές στα περίπου 140 εκατ. Ευρώ, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1404,88 μονάδες παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,55%.

ΟΜΟΛΟΓΑ

Ανοδικές τάσεις εμφανίζουν σήμερα οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού, δείκτης αναφοράς της ευρωζώνης, κινείται ανοδικά κατά 3 μονάδες βάσης, στο 2,34%. Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου ενισχύεται κατά 3 bps στο 3,91%, του αντίστοιχου Ισπανικού τίτλου κινείται υψηλότερα κατά 2 μονάδες, στο 3,25% ενώ η α-πόδοση του 10ετούς ελληνικού εμφανίζει πτώση κατά 2 μονάδα βάσης, στο 3,44%.

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ – ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ

Ανοδικές τάσεις, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, παρουσιάζουν, έως αυτή την ώρα, οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου.

Το αμερικανικό αργό εμφανίζει κέρδη κατά 1,58%, στα 75,03 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με αντίστοιχη άνοδο 1,54%, βρίσκεται στα $ 80,43.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει κέρδη έναντι του ευρώ, της βρετανικής λίρας και του γεν. Η ισοτιμία του με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,0756 δολ./ευρώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ