Δ. Μιχαηλίδου: Υπάρχουν πλέον τρόποι ελέγχου των εργοδοτών – Υποχρεωτική η καταβολή των τριετιών

by admin
1 views

Η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑϊ, αναφέρθηκε στο θέμα της καταβολής των τριετιών και κάλεσε τους εργαζόμενους στους οποίους δεν καταβάλλεται η αύξηση να κάνουν την καταγγελία τους στην Επιθεώρηση Εργασία, ακόμα και ανώνυμα. Συγκεκριμένα η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε: «Το να πληρώνεται κάποιος την τριετία του δεν είναι προαιρετικό, είναι υποχρεωτικό για τον εργοδότη».  

Ακολούθως η υπουργός κάλεσε τους εργαζόμενους στους οποίους δεν καταβάλλεται η αύξηση να κάνουν την καταγγελία τους στον ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) , ακόμα και ανώνυμα. 

Η κ. Μιχαηλίδου υπενθύμισε κατά τις δηλώσεις της, ότι ο ΣΕΠΕ πέρσι έκανε 60.000 ελέγχους και προειδοποίησε ότι το κράτος μπορεί να ελέγχει πλέον τους εργοδότες, τόσο μέσα από την «ψηφιακή κάρτα» όσο και με το το σύστημα Εργάνη, προκειμένου να υπάρχει «εργασιακή ειρήνη». «Με την Εργάνη μπορούμε πλέον να ελέγχουμε αν οι εταιρίες-εργοδότες καταβάλλουν τις αυξήσεις στους υπαλλήλους τους βάση των τριετιών» δήλωσε η υπουργός. 

Τέλος, 27.000 συνταξιούχοι δήλωσαν ότι εργάζονται μέσα στην πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της πλατφόρμας για τη δήλωση απασχόλησης των συνταξιούχων,  σύμφωνα με την υπουργό. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ