«Δώρο» Μπακού στο ψευδοκράτος – ertnews.gr

by admin
1 views

Τις ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ για τη σύσταση Ομάδας Εργασίας «Διακοινοβουλευτικών» Σχέσεων Αζερμπαϊτζάν – «Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου», εξέφρασε πριν από λίγο μέσω των «επίσημων» λογιαριασμών του ψευδοκράτους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ.

Ανταπόκριση: Κώστας Κωνσταντίνου

Το Αζερμπαϊτζάν, όπως και όλα τα άλλα κράτη παγκοσμίως πλην της Τουρκίας, δεν αναγνωρίζει επίσημα την «ΤΔΒΚ». Ωστόσο, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των χωρών οι οποίες αναβαθμίζουν σταδιακά τις σχέσεις τους με το παράνομο μόρφωμα στα κατεχόμενα.

Η κίνηση αυτή όπως και άλλες που προηγήθηκαν από πλευράς Μπακού εκτιμάται ότι εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της Άγκυρας να κανονικοποιηθεί η διαδικασία μαζί και η συζήτηση για αναγνώριση του ψευδοκράτους το οποίο είναι ξεκάθαρα έκνομο με βάση το διεθνές δίκαιο αλλά και όλα τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Η χρονική της συγκυρία δε, μάλλον δεν είναι τυχαία καθώς ο τουρκοκύπριος ηγέτης, παραμονές της αναχώρησής του για τις ΗΠΑ είπε, σε συνέντευξη του στην βρετανική Daily Telegraph ότι η «ΤΔΒΚ» ενδέχεται σύντομα, κατά την έκφρασή του, να αναγνωριστεί από το Αζερμπαϊτζάν, το Πακιστάν και το Μπανγκλαντές. Πρόκειται πάντως για μια νέα εκδοχή μιας εκτίμησης που έχει ακουστεί πολλές φορές στα κατεχόμενα, χωρίς να επαληθεύεται.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ