Δεν παραιτείται ο Πέδρο Σάντσεθ και υπόσχεται να συνεχίσει με περισσότερη δύναμη

by admin
0 views

ανταπόκριση από τη Μαδρίτη: Δώρα Μακρή

«Αποφάσισα να συνεχίσω. Να συνεχίσω με περισσότερη δύναμη, ει δυνατόν, επικεφαλής της κυβέρνησης της Ισπανίας». Ο Πέδρο Σάντσεθ, ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να ηγείται της εκτελεστικής εξουσίας μετά από διάγγελμα στο οποίο απηύθυνε συλλογικό κάλεσμα στην ισπανική κοινωνία «να γίνει ξανά παράδειγμα και έμπνευση» στον κόσμο.

«Υπάρχουν στιγμές που ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε είναι να σταματήσουμε, να αναλογιστούμε και να αποφασίσουμε ξεκάθαρα πως θέλουμε να προχωρήσουμε», εξήγησε ο Σάντσεθ, ο οποίος προειδοποίησε: «Είτε λέμε φτάνει πια, είτε αυτή η υποβάθμιση της δημόσιας ζωής θα καθορίσει το μέλλον μας, καταδικάζοντάς μας ως χώρα».

«Όπως γνωρίζετε, την περασμένη Τετάρτη έγραψα μια επιστολή απευθυνόμενη σε όλους τους πολίτες, στην οποία ρωτούσα αν αξίζει να υπομείνω την παρενόχληση που υφίσταται η οικογένειά μου εδώ και 10 χρόνια. Έχω μια ξεκάθαρη απάντηση: αν αποδεχτούμε όλοι ως κοινωνία ότι η πολιτική δράση επιτρέπει την αδιάκριτη επίθεση σε αθώους ανθρώπους, τότε δεν αξίζει τον κόπο», ξεκίνησε ο Σάντσεθ.

«Δεν υπάρχει τιμή που να δικαιολογεί την άδικη ταλαιπωρία των ανθρώπων που αγαπάμε περισσότερο», δήλωσε, αναγνωρίζοντας ότι η επιστολή του θα μπορούσε να έχει «μπερδέψει» τους πολίτες καθώς δεν συνηθίζεται οι πολιτικοί να μιλούν για συναισθήματα: «Έπρεπε να σταματήσω και να σκεφτώ όλα αυτά». Εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη που έλαβε από το κόμμα του και από τις κινητοποιήσεις πολιτών το σαββατοκύριακο. «Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε από καρδιάς για τις επιδείξεις αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης», δήλωσε ο Σάντσεθ εκ μέρους του ίδιου και της συζύγου του.

Μίλησε τέλος για δημοκρατική αναγέννηση και κατοχύρωση δικαιωμάτων ενώ νωρίτερα το πρωί είχε μεταβεί στο παλάτι για να ενημερώσει τον βασιλιά για την απόφαση του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ