Δεν θα αγωνιστεί στο Παρίσι ο Χαφναουί, αφήνει τα 800μ. η Μακίντος

by admin
1 views

Την είδηση, που αρχικά μετέδωσαν τα ΜΜΕ της Τυνησίας, επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η αφρικανική συνομοσπονδία υγρού στίβου (Africa Aquatics), χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ ως τώρα δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση από την εθνική ομοσπονδία ή την Ολυμπιακή Επιτροπή της Τυνησίας.

Το 2021 στο Τόκιο, ο 18χρονος τότε Χαφναουί έκανε τη μεγάλη έκπληξη και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 400μ. ελεύθερο, έχοντας περάσει μάλιστα ως όγδοος από τους προκριματικούς. Η εμφάνισή του δεν αποδείχθηκε… φωτοβολίδα, καθώς στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα αναδείχθηκε νικητής στα 800μ. και στα 1.500μ., όπου μάλιστα πλησίασε πολύ κοντά στο παγκόσμιο ρεκόρ του Σουν Γιανγκ, ενώ έχασε στην τελευταία χεριά τον τίτλο στα 400μ. από τον Αυστραλό Σαμ Σορτ. 

Ο Τυνήσιος κολυμβητής μετείχε και στο Παγκόσμιο της Ντόχα, τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά οι εμφανίσεις του ήταν απογοητευτικές μένοντας εκτός τελικού και στα τρία αγωνίσματα. Εν συνεχεία, αναχώρησε με προορισμό την πατρίδα του και όχι τις ΗΠΑ, όπου είναι η προπονητική βάση του, επικαλούμενος προβλήματα με τη βίζα του.

Στο μεταξύ, λίγες ημέρες πριν τα trials πρόκρισης του Καναδά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Σάμερ ΜακΙντος αποσύρθηκε από τα 800μ. ελεύθερο, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στο αγώνισμα αυτό στο Παρίσι.

Η 17χρονη κολυμβήτρια, που έχει ένα πολύ «γεμάτο» πρόγραμμα με 100μ., 200μ. και 400μ. ελεύθερο, 200μ. μικτή ατομική, 200μ. πεταλούδα και 400μ. μικτή (αγώνισμα στο οποίο είναι η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ), αποφάσισε να αφήσει το 800άρι, λίγο καιρό αφότου υποχρέωσε την Κέιτι Λεντέκι στην πρώτη ήττα της μετά από 13 χρόνια, σε αγώνα που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο στη Φλόριντα.

Η απόσυρση της ΜακΙντος από τα 800μ. ανοίγει διάπλατα το δρόμο στην Αμερικανίδα, προκειμένου να κατακτήσει το χρυσό στο αγώνισμα για τέταρτη διαδοχική διοργάνωση, κάτι που μόνο ο θρυλικός Μάικλ Φελπς έχει καταφέρει σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ