Γιατροί μονάδων υγείας Καρδίτσας: Να μην προχωρήσει η παραχώρηση του ακτινολογικού σε ιδιώτες

by admin
7 views

Σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο Ιατρών Νοσοκομείου Καρδίτσας και Κέντρων Υγείας του νομού επισημαίνει ότι είχε προειδοποιήσει από την πρώτη στιγμή για την επικινδυνότητα λειτουργίας του ακτινολογικού τμήματος του νοσοκομείου Καρδίτσας χωρίς τον απαραίτητο αριθμό γιατρών ακτινοδιαγνωστών. Είχαν επισημάνει όπως λένε, τις εξελίξεις πριν μείνει το τμήμα με ένα μόνο ακτινολόγο εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.

Όπως επισημαίνεται : «… πριν σχεδόν δύο χρόνια διεκδικούσαμε την άμεση κάλυψη με μία προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων ακτινολόγων. Κάτι που δεν έγινε ποτέ με ευθύνη διοικήσεων και υπουργείου… Μεαπόφασή του στις 8-2-24 το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου προχωρά σε προκήρυξη διαγωνισμού  με στόχο τη σύναψη σύμβασης με ιδιώτη γιατρό για την κάλυψη του ακτινολογικού για 12 μήνες. Κάτι το οποίο συμβαίνει ήδη τους τελευταίους μήνες με σχετικά περιορισμένες χρονικά και οικονομικά συμβάσεις. Ήδη το νοσοκομείο με απόφαση του ΔΣ από 25-1-24,μετά από πρόσκληση σε διαπραγμάτευση, έκανε συμβάσεις με δύο γιατρούς με απόδειξη παροχής υπηρεσιών… Υλοποιείται, δηλαδή, αυτό που δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας στη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της ΟΕΝΓΕ. Ότι οι υπηρεσίες των εργαστηρίων στα νοσοκομεία θα παραχωρούνται σε ιδιώτες, οι οποίοι θα εκμεταλλεύονται τις υποδομές του δημόσιου νοσοκομείου για τα κέρδη τους. Η επίκληση του ΔΣ του Νοσοκομείου στις σχετικές του αποφάσεις ότι η ενέργεια αυτή προωθείται «επειδή συντρέχουν εξαιρετικοί και επείγοντες λόγοι»… επιβεβαιώνει την ορθότητα της στάσης της ΕΙΝΚΥΝΚ όλο το προηγούμενο διάστημα και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι οι ήδη υπάρχουσες τεράστιες ελλείψεις θα αξιοποιούνται ως το άλλοθι για την παραπέρα εμπορευματοποίηση της υγείας. Ακόμα πιο προκλητικό είναι το γεγονός ότι η τελευταία διακήρυξη για διαγωνισμό αφορά σύμβαση με ιδιώτη γιατρό για 12 μήνες, με καθημερινό πρωινό ωράριο με μόλις τρεις ώρες φυσική παρουσία την ημέρα, για μόλις 5 έως 8 εξωτερικούς ασθενείς και επτά εικοσιτετράωρα εξ αποστάσεως κάλυψη των εφημεριών. Το κόστος για το Νοσοκομείο θα είναι 140.000ευρώ!!! Είναι σκανδαλώδης πρόκληση γιατί με αυτό το ποσό χρημάτων θα μπορούσαν να καλυφθούν και οι 4 κενές οργανικές θέσεις με διπλασιασμό του μισθού…»

Οι γιατροί, με τη συμμετοχή τους στην απεργία της Τετάρτης, διεκδικούν:

·         Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με μία προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων.

·         Αυξήσεις στις αποδοχές μας με διπλασιασμό των μισθών, αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών και αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.

·         Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την υγεία με μηδενισμό της συμμετοχής των ασθενών για φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες και νοσηλείες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ