Γερμανία: Ευθύνη μας να προστατεύσουμε τους πολίτες και το κράτος του Ισραήλ δηλώνει για την απόκτηση γερμανικής υπηκοότητας η υπουργός Εσωτερικών   

by admin
1 views

 Η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών,  Nancy Faeser, σκοπεύει να συμπεριλάβει στην επίσημη εξέταση για τη λήψη γερμανικής υπηκοότητας ερωτήσεις σχετικά με το Ολοκαύτωμα, το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει και τη ζωή των Εβραίων στη Γερμανία, γράφει η εβδομαδιαία εφημερίδα Der Spiegel, την οποία επικαλείται η EFE. πρακτορείο.

«Από το γερμανικό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας του Ολοκαυτώματος απορρέει η ιδιαίτερη ευθύνη μας να προστατεύσουμε τους Εβραίους και το κράτος του Ισραήλ», είπε η Νάνσι Φέιζερ σε αυτή τη δημοσίευση, προσθέτοντας: «Αυτή η ευθύνη είναι μέρος της τρέχουσας ταυτότητάς μας».

Όποιος θέλει να είναι Γερμανός πρέπει να ξέρει «τι σημαίνει αυτό και να δεσμευτεί σε αυτήν την ευθύνη της Γερμανίας», και μια τέτοια δέσμευση πρέπει να είναι «σαφή και αξιόπιστη», υποστήριξε η επικεφαλής του Υπ. Εσωτερικού της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Ως εκ τούτου, οι εξετάσεις πολιτογράφησης θα αλλάξουν σύμφωνα με τον νόμο περί ιθαγένειας καθώς  η Νάνσυ Φέιζερ θέλει να αναθεωρήσει σύντομα το αντίστοιχο διάταγμα.

Σε ορισμένες από τις νέες ερωτήσεις για τις εξετάσεις πολιτογράφησης που συμβουλεύτηκε το Der Spiegel, οι αιτούντες για τη γερμανική υπηκοότητα θα κληθούν να καθορίσουν έναν τόπο εβραϊκής προσευχής όταν ιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ, σε τι βασίζεται η ειδική ευθύνη της Γερμανίας έναντι του Ισραήλ, πώς είναι η άρνηση του Ολοκαυτώματος τιμωρείται στη Γερμανία ή ποιος μπορεί να είναι μέλος των περίπου 40 εβραϊκών αθλητικών συλλόγων της Μακάμπι.

Πηγή: Agerpres.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ