Γαλικία – τοπικές εκλογές: Ξεκάθαρη νίκη του Λαϊκού Κόμματος για τέταρτη τετραετία 

by admin
4 views

Στα ισπανικά ΜΜΕ κυριαρχεί το θέμα των εκλογών της Κυριακής στην Αυτονομία της Γαλικίας στην ΒΔ Ισπανία, όπου το Λαϊκό Κόμμα εξασφάλισε εκ νέου απόλυτη πλειοψηφία. Είναι η τέταρτη φορά που το Λαϊκό Κόμμα έρχεται πρώτο στην γενέτειρα του Αλμπέρτο Νιούνεθ Φεϊχό, ηγέτη του Λαϊκού Κόμματος. 

Aνταπόκριση: Δώρα Μακρή

Με ποσοστό 47,36% το Λαϊκό Κόμμα εκλέγει 40 τοπικούς βουλευτές με απόλυτη πλειοψηφία τις 38 έδρες, παρότι έχασε 2 έδρες από τις προηγούμενες εκλογές. Ακολουθεί το εθνικιστικό αριστερό κόμμα BNG με ποσοστό 31,57% και 25 έδρες , το οποίο είχε εντυπωσιακή άνοδο με επιπλέον 6 έδρες. Το σοσιαλιστικό κόμμα PSdeG-PSOE υπέστη ήττα αφού έχασε 5 έδρες από τις προηγούμενες εκλογές και έφερε ποσοστό 14,04% και 9 έδρες και τέλος ένα νεοεμφανιζόμενο τοπικό κόμμα της πόλης Ουρένσε το DO που εξασφάλισε μία έδρα και μπαίνει στο τοπικό κοινοβούλιο.

Η Γαλικία , περιοχή της Ισπανίας με 2,6 εκατομμύρια πληθυσμό, ψηφίζει παραδοσιακά Λαϊκό Κόμμα και το 100% των αποτελεσμάτων και συμμετοχή 67,30% δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι ο Αλφόνσο Ρουέδα θα έχει μία σταθερή τετραετία. Αυτή την ώρα στα γραφεία του Λαϊκού Κόμματος βρίσκεται και ο Αλμπέρτο Νιούνεθ Φεϊχό, τοπικός ηγέτης επί τρεις τετραετίες στην Αυτονομία της Γαλικίας και συμμετέχει στην σύσκεψη για την ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ