Β. Όρμπαν: Οι Βρυξέλλες “παίζουν με τη φωτιά”

by admin
0 views

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι η πολιτική της ΕΕ κυριαρχείται από τη λογική του πολέμου, προειδοποιώντας ότι οι Βρυξέλλες «παίζουν με τη φωτιά» και ότι ο ανεμοστρόβιλος του πολέμου θα μπορούσε να παρασύρει την Ευρώπη σε ερείπια.

Ο Όρμπαν έγραψε στο Facebook ότι υπάρχει μια πλειοψηφία στην ΕΕ που είναι υπέρ του πολέμου και ότι η Δύση βρίσκεται στα πρόθυρα της αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία.

«Εμείς οι Ούγγροι ξέρουμε πώς είναι ο πόλεμος. Έχουμε γίνει μέρος του πολλές φορές. Είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να μείνουμε έξω από αυτόν τον πόλεμο. Δεν είναι αυτός ο αγώνας μας. Δεν θέλουμε πόλεμο και δεν θέλουμε η Ουγγαρία να γίνει ξανά παιχνίδι των μεγάλων δυνάμεων, γι’ αυτό πρέπει να υπερασπιστούμε την ειρήνη – στο εσωτερικό, στις Βρυξέλλες, στην Ουάσιγκτον, στον ΟΗΕ και στο ΝΑΤΟ», τόνισε ο Όρμπαν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ θέλει να δημιουργήσει μια αποστολή ΝΑΤΟ-Ουκρανίας.

Ο Όρμπαν επισημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν ήδη μπει στον πόλεμο στέλνοντας στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία και επιβάλλοντας κυρώσεις στη Ρωσία.

Επίσης ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας υπογραμμίζει ότι η αποστολή όπλων και οικονομικής βοήθειας δεν βελτιώνει την κατάσταση στην Ουκρανία, αλλά μόνο την επιδεινώνει.

Πηγή: Euronews.albania

Μετάφραση: Σταυρούλα Ευαγγέλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ