Βόλος : “Job Center” – Το γραφείο υποστήριξης εργασίας του Δήμου

by admin
8 views

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job Center” είναι μία Κοινωνική Δομή για την Απασχόληση της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου με κύριο στόχο την ένταξη και επανένταξη συμπολιτών μας στην αγορά εργασίας, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η Μαρκέλλα Βαλσάμη, Κοινωνική Λειτουργός. Με έναρξη λειτουργίας τον Απρίλιο του 2022, το Job Center της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ αποτελεί μία εξατομικευμένη δομή για την Υποστήριξη της Απασχόλησης με πρότυπο αντίστοιχες επιτυχημένες δομές απασχόλησης της Σκανδιναβίας και της Ισπανίας.

Η ομάδα του Job Center του Βόλου απαρτίζεται από Κοινωνικούς Λειτουργούς, Ψυχολόγο, Οικονομολόγο, Διοικητικό . Η φιλοσοφία βασίζεται στην εφαρμογή διεπιστημονικών προσεγγίσεων προώθησης της απασχόλησης των ανέργων και δικαιούχων Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην Κ.Ε.Α.), με σκοπό ο άνεργος να ανακαλύψει τις κλίσεις του, να βελτιώσει τα προσόντα του και να καταστεί αυτόνομος στην ενεργή αναζήτηση εργασίας.

Με προσανατολισμένες υποστηρικτικές ενέργειες προς τους ανέργους της περιοχής παρέμβασης της ΣΒΑΑ Βόλου (κεντρική περιοχή του Βόλου) ο στόχος είναι η  πληροφόρηση των ανέργων, το ταίριασμα και τη σύνδεσή τους με κενές θέσεις εργασίας την ενδυνάμωσή τους μέσω coaching απασχόλησης και συμβουλευτικής στο κέντρο και της προετοιμασίας για τη θέση εργασίας ώστε να διασφαλιστεί η παραμονή του ανέργου στην εκάστοτε θέση και την κάλυψη των αναγκών του εργοδότη, πρόσθεσε η κα Βαλσάμη.

Ρεπορτάζ Φ. Παύλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ