Βόλος: Β. Μεταξάς -Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την διαχείριση των υδάτων της Θεσσαλίας

by admin
0 views

Την απόσυρση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης, που όπως υποστηρίζει, ιδιωτικοποιεί τα νερά της Θεσσαλίας, ζήτησε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, Βασίλης Μεταξάς. Στην τοποθέτησή του στη Βουλή επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται στη λογική του κόστους-οφέλους, καθώς η λογική αυτή κατασκευής των έργων, ήταν αυτή που “έπνιξε” τη Θεσσαλία.

Και τι κάνετε; Διαμορφώνετε μια Ανώνυμη Εταιρεία, “που θα λειτουργεί με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας”, όπως αναφέρεται στο κείμενο, καταργώντας κάθε δημόσια υπηρεσία που είχε μέχρι τώρα την ευθύνη για τα αντιπλημμυρικά έργα, τα εγγειοβελτιωτικά έργα, τα ποτάμια, τις λίμνες και γενικότερα τα νερά της Θεσσαλίας και τα παραδίδετε σε αυτή την Εταιρεία. Και όλες αυτές τις αρμοδιότητες όπως επίσης αναφέρεται στο κείμενο θα τις ασκεί «με συγκεκριμένες κατευθύνσεις βελτίωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων».

«Ευελιξία» ζήτησε ο κύριος Υπουργός «για αυτό συστήνουμε» λέει «Ανώνυμη Εταιρεία, δεν μπορούν να γίνουν με διαφορετικό τρόπο τα Έργα». Προφανώς, αναζητώντας μια πιο αποτελεσματική μορφή για να επιταχυνθεί η ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του νερού. Και η αντιπαράθεση από μεριάς ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό επικεντρώνει, τελικά.

Αυτή η οδηγία μαζί με την Οδηγία 60/2007 για τις πλημμύρες που ρητά αναφέρει πως η όποια προστασία θα πρέπει να περνάει από τους κόφτες του κόστους και μάλιστα διαφοροποιημένα- με προτεραιότητα στις πλούσιες περιοχές – αυτά λέει- αποτελούν και το βασικό κοινό σας πλαίσιο, αυτό που στηρίζετε όλοι σας, για να πληρώνει με τραγικό τρόπο ο λαός τα αποτελέσματά του. Και στη Θεσσαλία το πληρώσαμε ακριβά.

Στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, των ΤΟΕΒ και του ΓΟΕΒ, τις κινητοποιήσεις των βιοπαλαιστών αγροτών της περιοχής μας.

Για να γίνουν πράξη:

-Η κατασκευή υποδομών εμπλουτισμού των επίγειων και υπόγειων υδροφορέων, καθώς και η ενεργοποίηση τεχνικών εξοικονόμησης του διαθέσιμου νερού.

-Η αύξηση των αρδευόμενων εκτάσεων για τη στήριξη της εγχώριας αγροτικής και βιομηχανικής παραγωγής (στα τρόφιμα, στην κλωστοϋφαντουργία κλπ) και των αναγκαίων αναδιαρθρώσεων (πχ αναβάθμιση της κτηνοτροφίας).

-Η ύδρευση με ελεγμένο, ποιοτικό, φθηνό νερό.

-Η προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, η ανάταξη των οικοσυστημάτων των ποταμών και των λιμνών.

-Η αντιπλημμυρική θωράκιση, η προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος.

– Η εξασφάλιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ