Βγαίνει ο πρώτος φιναλίστ για τον τελικό της “OPAP Arena”

by admin
0 views

Μία ημέρα πριν το Ολυμπιακός – Άστον Βίλα (9/5, 22:00, ΕΡΑ ΣΠΟΡ), η Φιορεντίνα θα επιδιώξει τη… λύτρωση μετά την ήττα στον περσινό τελικό από τη Γουέστ Χαμ και η Μπριζ θα προσπαθήσει να επωφεληθεί από τον πρώτο ευρωπαϊκό ημιτελικό της εδώ και 32 χρόνια, έχοντας ξεπεράσει στα προημιτελικά το εμπόδιο του ΠΑΟΚ με δύο νίκες (1-0 και 0-2).

«Το μόνο δυσάρεστο είναι ότι δεν σημειώσαμε περισσότερα γκολ» είπε ο Βιτσέντζο Ιταλιάνο μετά τη νίκη της Φιορεντίνα με 3-2 στον πρώτο αγώνα. Η Μπριζ ήταν ένα γκολ πίσω, όταν ο Ραφαέλ Ονιεντίκα δέχθηκε κόκκινη κάρτα, λίγο μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα στη Φλωρεντία. Βρέθηκε και ένα γκολ πίσω στο τέλος, όταν ο Εμπαλά Ενζολά διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις το τελικό σκορ.

«Θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει ακόμα μερικά γκολ και να χρησιμοποιήσουμε καλύτερα την αριθμητική υπεροχή μας» πρόσθεσε ο Ιταλός προπονητής της Φιορεντίνα. «Είμαστε μπροστά σε αυτή τη μικρή μάχη. Εκεί θα παίξουμε σωστά τα χαρτιά μας. Χρειάζεται μέγιστη δέσμευση και πειθαρχία» προειδοποίησε.

Η προσοχή της Φιορεντίνα είναι βάσιμη, αφού η Μπριζ είναι τρομερή στο “Γιαν Μπρεϊντέλ Στάντιον”. Έχει χάσει μόλις μία φορά σε 28 εντός έδρας παιχνίδια αυτή τη σεζόν, από την Άντερλεχτ τον Φεβρουάριο. Έκτοτε μετρούν έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ πέρασαν 270 αγωνιστικά λεπτά χωρίς να δεχθούν γκολ.

«Είμαστε μια πολύ δυνατή ομάδα στην έδρα μας και πρέπει απλώς να προσπαθήσουμε να είμαστε ο εαυτός μας» είπε ο μέσος Ούγκο Βέτλεσεν. «Αν παίξουμε με τον τρόπο που ξέρουμε ότι μπορούμε, μπορούμε να φτάσουμε στον τελικό» συμπλήρωσε.

«Θέλουμε να “πληγώσουμε” τη Φιορεντίνα με περισσότερους από έναν τρόπους. Ξέρουμε πώς να το κάνουμε, το έχουμε δείξει στα τελευταία παιχνίδια μας» τόνισε ο προπονητής της Μπριζ, Νίκι Χάιεν.//Ν.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ