Βίλα Παρκ: Ένα ταξίδι στο χρόνο και την ιστορία

by admin
0 views

Με την πρώτη ματιά έξω από το γήπεδο υπάρχουν ιστορικές φωτογραφίες, τίτλοι και διακρίσεις προηγούμενων δεκαετιών που αναμφίβολα σε βάζουν στο κλίμα μιας ομάδας που εκπροσωπεί μια πόλη που ζει και αναπνέει καθημερινά στους ρυθμούς της Άστον Βίλα. Συνολικά έχει κατακτήσει 7 πρωταθλήματα (τελευταίο 1981), 7 Kύπελλα (τελευταίο 1957), 5 Λιγκ Καπ, 1 Πρωταθλητριών (1982), 1 Eυρωπαϊκό Σούπερ Καπ, 2 Ιντερτότο.

Βίλα Παρκ: Ένα ταξίδι στο χρόνο και την ιστορία

Η αρχιτεκτονική του είναι ξεκάθαρα επηρεασμένη από την κατασκευή γηπέδων του 19ου αιώνα αλλά με τις σημαντικές ανακαινίσεις των τελευταίων ετών, έχει όλες τις παροχές και τις ανέσεις ενός σύγχρονου γηπέδου 42.000 θεατών. Στο εσωτερικό του γηπέδου και σε διάφορα σημεία ξετυλίγεται ολόκληρο το ιστορικό ενός συλλόγου που είχε σπουδαίες διακρίσεις και επιθυμεί να επαναλάβει κάτι αντίστοιχο έχοντας ως φροντιστήριο την κατάκτηση του Conference League, εκεί όπου προβάλλει μέχρι στιγμής ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί ο προσοχής αντίπαλος του Ολυμπιακού.

Σε ένα σημείο εύκολα προσβάσιμο για τους περισσότερους θεατές ακόμα και μέρες εκτός αγώνων, μπορεί ο επισκέπτης όχι απλά να δει έναν αγώνα αλλά να πιει τον καφέ του έχοντας πανοραμική άποψη πίσω από τη μία εστία και ταυτόχρονα στον τοίχο του μπαρ, να δει όλη την ιστορική διαδρομή να ξετυλίγεται μέσα από φωτογραφίες και αφιερώματα εφημερίδων, από την πρώτη μέρα ίδρυσης του συλλόγου μέχρι και την τρέχουσα χρονιά! Πρόκειται για ένα ταξίδι αναμνήσεων που σε βάζει άμεσα στο κλίμα του κλαμπ.

Βίλα Παρκ: Ένα ταξίδι στο χρόνο και την ιστορίαΒίλα Παρκ: Ένα ταξίδι στο χρόνο και την ιστορία

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δωθεί σε φωτογραφικό αρχείο που υπάρχει στους τοίχους του γηπέδου. Κυρίως από το 1982 όταν κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης. Με 22 τρόπαια είναι η έκτη πιο επιτυχημένη αγγλική ποδοσφαιρική ομάδα, αν και τα περισσότερα τα κατέκτησε προπολεμικά.

Σε άλλο σημείο του γηπέδου υπάρχει η επιγραφή: “There is a good ball played in for Tony Morley. Oh, it must be. And it is! Peter With!”, ήταν η περιγραφή του Άγγλου σχολιαστή που έμενε στην ιστορία, όταν κόντρα στη Μπάγερν η Άστον Βίλα αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Βίλα Παρκ: Ένα ταξίδι στο χρόνο και την ιστορίαΒίλα Παρκ: Ένα ταξίδι στο χρόνο και την ιστορία

Παράλληλα, υπάρχουν στοιχεία και αναφορές, με έτος ίδρυσης το 1888 όπου υπάρχει φωτογραφία με την πρώτη ομάδα στην ιστορία του συλλόγου. Μεταξύ των ιδιαίτερων αγωνιστικών περιόδων που ξεχωρίζουν είναι αυτή του 1976/77 όταν κατέκτησε το Λιγκ Καπ και σε έναν μαραθώνιο τελικών κόντρα στην Έβερτον, τη χρονιά που κατετάγη 4η παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο κατά γενική ομολογία.

Σε περίοπτη θέση υπάρχει και άγαλμα του Ρον Σόντερς. Τον άνθρωπο που έβαλε τις βάσεις να γίνει κάποτε πρωταθλήτρια Ευρώπης και “έφυγε” σε ηλικία 87 ετών το 2019. Τον προπονητή που έκανε θρύλο την Άστον Βίλα μέχρι να αποχωρήσει το 1982 και μετά από 25 χρόνια να βραβευτεί από τους “Βίλανς”.

Μνήμες και ιστορικές αναμνήσεις που ξετυλίγονται αρμονικά στα μάτια ενός επισκέπτη που επισκέπτεται το “Βίλα Παρκ” και τον κάνει κομμάτι της ιστορίας του.//

Βίλα Παρκ: Ένα ταξίδι στο χρόνο και την ιστορίαΒίλα Παρκ: Ένα ταξίδι στο χρόνο και την ιστορία

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ