Α. Μεϊκόπουλος σε Α. Γεωργιάδη:«Λύση στην ταλαιπωρία των καρκινοπαθών της Μαγνησίας»

by admin
8 views

Στη Βουλή συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου σχετικά με το «μείζον πρόβλημα της τεράστιας υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Βόλου», όπως αναφέρει ο ίδιος. Για να απαντήσει προσήλθε στη Βουλή ο ΥπουργόςΥγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Βουλευτής έκανε λόγο για «αποκαρδιωτική εικόνα που παρουσιάζει από τον περασμένο Αύγουστο το Ογκολογικό Τμήμα του Αχιλλοπουλείου. Μία γιατρός για να καλύψει κάθε μήνα τις χημειοθεραπείες περίπου 400 ασθενών και την εξέταση επιπλέον 250 ογκολογικών ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία. Μία γιατρός που δεν μπορεί καν να πάρει άδεια και εργάζεται στα όρια της αντοχής της…».

Ο Υπουργός ενημέρωσε ότι στην επερχόμενη προκήρυξη για προσλήψεις ιατρικού προσωπικού σε νοσοκομεία υπάρχει πρόβλεψη για μία θέση Παθολόγου – Ογκολόγου για το Νοσοκομείο Βόλου, φροντίζοντας ωστόσο να επισημάνει ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας μπορεί να διαρκέσει και μήνες.

Λαμβάνοντας και πάλι το λόγο ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ανέφερε: «… Μελέτες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχουν ήδη από το 2021 δείξει ότι ο πληθυσμός της Μαγνησίας εμφανίζει τριπλάσια ποσοστά σε μορφές καρκίνου σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Πρόκειτα επίσης για μία περιοχή με ορεινά, απομακρυσμένα χωριά και νησιά. Οι ογκολογικοί ασθενείς των περιοχών αυτών, πέρα από την απαιτητική και δύσκολη διαδικασία της ασθένειας, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις δυσκολίες μετακίνησης και διαμονής. Πάγιο αίτημα των ανθρώπων αυτών είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών του Νοσοκομείου Βόλου και η δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής»

Σύμφωνα με το Βουλευτή «Ογκολογική Κλινική στο Νοσοκομείο Βόλου σημαίνει στελέχωση με τουλάχιστον τέσσερις μόνιμους γιατρούς, αναβάθμιση του ιατρικού εξοπλισμού και παράλληλη λειτουργία του άκρως απαραίτητου για τον πληθυσμό της περιοχήςΑκτινοθεραπευτικού Τμήματος. «Ξέρετε πόσο δίνει σήμερα ένας ογκολογικός ασθενής για μία ακτινοθεραπεία σε ένα ιδιωτικό θεραπευτήριο; Πάνω από 1.000 ευρώ», ανέφερε ο Βουλευτής και συνέχισε τονίζοντας ότι ήταν η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που προχώρησε σε έγκριση νέου Οργανισμού για το Νοσοκομείο Βόλου με αύξηση κλινών, αύξηση θέσεων προσωπικού και δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής.

Κλείνοντας, ο Βουλευτής ανέφερε πως «η κοινωνία της Μαγνησίας έχει ως «κόσμημα» το Νοσοκομείο Βόλου και παρακολουθεί τη συστηματική υποστελέχωση που συντελείται τα τελευταία χρόνια σε όλες τις νευραλγικές υποδομές του…» 

Ο κ. Γεωργιάδης λαμβάνοντας ξανά το λόγο για τη δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Βόλου, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής, και μετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ, ακόμα συστήνεται ο Υγειονομικός Χάρτης των νοσοκομείων της χώρας, χωρίς να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της διαδικασίας. Σύμφωνα με τον Υπουργό, αν και εφόσον ο Υγειονομικός Χάρτης αναγνωρίσει τις υπάρχουσες ανάγκες στη Μαγνησία, τότε θα εξετάσει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο δημιουργίας Ογκολογικής Κλινικής στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ