Αποκάλυψη CNN για έγκριση τεράστιας αποστολής βομβών από την Ουάσινγκτον στο Ισραήλ

by admin
2 views

Τα ονόματά τους είναι γραμμένα πάνω στους σάκους… οι σοροί των επτά μελών της World Central Kitchen, που σκοτώθηκαν όταν ισραηλινό drone χτύπησε διαδοχικά τα τρία αυτοκίνητά τους, μεταφέρονται από το πέρασμα της Ράφα στην Αίγυπτο, για να επαναπατριστούν.

Ο ιδρυτής της οργάνωσης κατηγορεί τον ισραηλινό στρατό ότι χτύπησε εσκεμμένα το κονβόι, μολονότι βρίσκονταν σε επικοινωνία και γνώριζαν τις κινήσεις τους.

Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν ζήτησε από τον ισραηλινό ομόλογό του ενδελεχή έρευνα, ενώ αμερικανικά μέσα μεταφέρουν κλίμα έντασης με φωνές στην τηλεδιάσκεψη των δύο χωρών για την επικείμενη επιχείρηση στη Ράφα, όταν οι Αμερικανοί χαρακτήρισαν ανεπαρκές το ισραηλινό σχέδιο για την προστασία των αμάχων. 

Και οι Αυστραλοί αποκαλούν ανεπαρκείς τις εξηγήσεις της ισραηλινής κυβέρνησης για το πώς το κονβόι με τα διακριτικά της οργάνωσης αρωγής χτυπήθηκε με αλλεπάλληλα πλήγματα ακριβείας σε μια ασφαλή ζώνη.

Την ίδια ώρα, πιέσεις δέχεται η βρετανική κυβέρνηση από νομικούς και ακαδημαϊκούς να επανεξετάσει ή να διακόψει τις πωλήσεις όπλων στο Ισραήλ. Προειδοποιούν τον Πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, συνεχίζοντας να εξοπλίζει το Ισραήλ.

Τρεις ημέρες μετά την φονική επίθεση του ισραηλινού στρατού κατά εργαζομένων της World Central Kitchen, τα πλοία της οργάνωσης επέστρεψαν στην Κύπρο
. Με τη σειρά τους τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν για 48 ώρες τις επιχειρήσεις τους στη Γάζα κατά την διάρκεια της νύχτας.

Τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχουν Μπάιντεν – Νετανιάχου

Παράλληλα, στη τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχουν Μπάιντεν – Νετανιάχου το κλίμα αναμένεται από όλους να είναι τεταμένο, με τον πρόεδρο να έχει δηλώσει εξοργισμένος για τη φονική επίθεση εναντίον των μελών της. Ο ίδιος τηλεφώνησε στον επικεφαλής της οργάνωσης, τον οποίο γνωρίζει προσωπικά για να του εκφράσει τα συλλυπητήριά του και του υποσχέθηκε, όπως ανακοίνωσε Λευκός Οίκος, ότι θα θέσει μετ’ επιτάσεως στον ισραηλινό πρωθυπουργό το ζήτημα της προστασίας των εργαζομένων των ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Στην ατζέντα θα είναι και το ζήτημα της προστασίας των αμάχων ενόψει της σχεδιαζόμενης ισραηλινής χερσαίας ισραηλινής επιχείρησης στη Ράφα, την οποία η Άστον σκοπεύει να επαναλάβει την αντίθεσή της.

O θάνατος των 7 ακτιβιστών φαίνεται να λειτουργεί πλέον σαν καταλύτης για άσκηση εντονότερη πιέσεων στο Ισραήλ, αλλά και στις ηγεσίες των συμμαχικών χωρών να πάψουν να το εξοπλίζουν.

CNN: Η Ουάσιγκτον ενέκρινε προσφάτως μια τεράστια αποστολή βομβών στο Ισραήλ – Πάνω από 2.000

Παρόλα αυτά, το CNN αποκάλυψε πριν από λίγο ότι η Ουάσιγκτον ενέκρινε προσφάτως μια τεράστια αποστολή βομβών στο Ισραήλ, πάνω από 2.000 βόμβες, εκ των οποίων οι 1.000 ξεπερνούν τα 250 κιλά. Βέβαια, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δηλώνει ότι αυτό συνέβη πριν από τη συγκεκριμένη επίθεση.

Για τους ανθρώπους στον παλαιστινιακό θύλακα, αυτές οι εξελίξεις σημαίνουν περισσότερη πείνα.

Την ίδιαώρα, στο εσωτερικό του Ισραήλ, ο Μπένι Γκαντς, που είναι μέλος του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου, ζήτησε την διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών μέχρι τον Σεπτεμβρίου. Η παρέμβαση του Γκαντς ήρθε, αφότου φούντωσε και πάλι το κύμα των διαδηλώσεων κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ