Αιγύπτιοι αξιωματούχοι: Το Ισραήλ σχεδιάζει μικρότερης κλίμακας επιχειρήσεις στη Ράφα – Τα αποθέματα της βοήθειας στη νότια Γάζα θα εξαντληθούν, λέει η UNICEF

by admin
0 views

«Θα πολεμήσουμε ακόμη και με τα νύχια μας», διαμήνυσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, απαντώντας, εμμέσως πλην σαφώς, στην προειδοποίηση Μπάιντεν για αναστολή στην αποστολή όπλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο Ισραήλ, αν επιχειρηθεί μεγάλη χερσαία επιχείρηση στη Ράφα.

Μάλιστα, σε συνέντευξη του πρωθυπουργού του Ισραήλ του που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα αλλά είχε μαγνητοσκοπηθεί μέρες νωρίτερα, αναφέρεται στις σχέσεις με την Ουάσιγκτον λέγοντας ότι και στο παρελθόν υπήρξαν διαφωνίες, αλλά κατέστη δυνατόν να ξεπεραστούν και τονίζει ότι το Ισραήλ θα κάνει ό, τι χρειάζεται για την άμυνά του.

«Συχνά συμφωνούμε, αλλά έχουμε επίσης τις διαφωνίες μας. Έχουμε μπορέσει να τις ξεπεράσουμε. Ελπίζω πως θα μπορέσουμε να τις ξεπεράσουμε και τώρα, όμως θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε για να προστατεύσουμε τη χώρα μας», είπε ο κ. Νετανιάχου κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εκπομπή «Dr. Phil Primetime».

Ύστερα από την αναστολή της μεταφοράς όπλων προς το Ισραήλ από τις Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω των έντονων ανησυχιών για μεγάλη χερσαία επιχείρηση στη Ράφα, ο ισραηλινός στρατός διαβεβαιώνει ότι διαθέτει τον οπλισμό που απαιτείται για να προχωρήσει με αυτή την επιχείρηση. Και παρά την τελευταία προειδοποίηση της Ουάσινγκτον ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, αυτό θα αποδυναμώσει τη θέση του Ισραήλ στις διαπραγματεύσεις.

Στο μεταξύ οι τελευταίες πληροφορίες από την αιγυπτιακή πλευρά αναφέρουν ότι το Ισραήλ, λόγω και των εντονότατων αμερικανικών πιέσεων, εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει στη Ράφα σε στοχευμένες, μικρότερης κλίμακας αρκετές επιχειρήσεις.

Η Αίγυπτος καλεί τις δύο πλευρές να επιδείξουν ευελιξία ώστε να καταλήξει ο τελευταίος γύρος των διαπραγματεύσεων σε συμφωνία.

Άλλη μία δραματική προειδοποίηση έγινε από την πλευρά της UNICEF που τόνισε ότι τα αποθέματα της βοήθειας στη νότια Γάζα θα εξαντληθούν εντός των επομένων ημερών και τονίζει η UNICEF ότι θα πρέπει να γίνει ό, τι είναι δυνατό για να αποφευχθούν θάνατοι παιδιών.

«Περίπου 30.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν καθημερινά την πόλη», δήλωσε ο υπεύθυνος του Γραφείου Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) για την Γάζα Γεώργιος Πετρόπουλος διευκρινίζοντας ότι «οι περισσότεροι άνθρωποι έχει χρειασθεί να μετακινηθούν 5 ή 6 φορές» από την έναρξη του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς.

Το κλείσιμο του περάσματος της Ράφα με την Αίγυπτο επηρεάζει τις προμήθειες σε καύσιμα και την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας, προειδοποιούν οι υπηρεσίες αρωγής του ΟΗΕ, ενώ τα νοσοκομεία θα σταματήσουν την λειτουργία τους εάν δεν υπάρξει τροφοδοσία σε καύσιμα. Η UNICEF προειδοποιεί ότι ελλείψει καυσίμων θα σταματήσουν οι ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στον παλαιστινιακό θύλακα και τα αποθέματα τροφίμων θα εξαντληθούν και στον νότιο τομέα του θύλακα.

ΕΡΤNews – Ρένα Δημητρίου , ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ