Ένα ευρωπαϊκό που δεν ήρθε τυχαία κι ένας δρόμος που ανοίγει

by admin
1 views

Τα παιδιά του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου κατέκτησαν το τρόπαιο έχοντας νικήσει τρεις ιταλικές ομάδες (την πρωταθλήτρια Κ19 Λέτσε, την Ίντερ και την Μίλαν στον τελικό), δύο γαλλικές, που φημίζονται για τις ακαδημίες τους (Λανς, Ναντ) και την Καμπάλα. Επικράτησαν κι όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ με δύο γκολ (με την Λανς), νίκησαν με εμφατικό τρόπο στο Μόναχο την Μπάγερν, αλλά και στον τελικό την Μίλαν. Ακόμη και στα παιχνίδια που κρίθηκαν στα πέναλτι, εκείνοι έπαιρναν το εισιτήριο της πρόκρισης.

Η πορεία τους αποδεικνύει τόσο πολλά, που μάλλον κανείς δεν περίμενε. Το ταλέντο, αλλά και τον χαρακτήρα τους, τη σωστή καθοδήγηση από το προπονητικό τιμ και τη σπουδαία δουλειά που γίνεται συνολικά στις ακαδημίες του συλλόγου. Ο Ολυμπιακός έχει ξοδέψει πολλά εκατομμύρια για τις υποδομές του, αλλά επένδυσε πολλά και στη στελέχωση των τμημάτων. Το ταλέντο είναι η βάση, αλλά από μόνο του δε φέρνει νίκες και τρόπαια. Χρειάζονται κι άλλα που όπως αποδείχθηκε, έχει η Κ19 του Ολυμπιακού.

Αυτά τα παιδιά μεγάλωναν και ωρίμαζαν παιχνίδι με παιχνίδι. Έτσι έφτασαν στην κορυφή της Ευρώπης και έδωσαν μία μοναδική παράσταση στον τελικό με την Μίλαν μπροστά σε θρύλους του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, που παρακολούθησαν τον αγώνα από τις εξέδρες και κατέκτησαν το τρόπαιο που θα τους συντροφεύει για πάντα στην καριέρα τους, στη ζωή τους.

Αυτό το ευρωπαϊκό απέδειξε ότι στη χώρα μας υπάρχει ταλέντο. Και όχι μόνον στους… αμυντικούς όπως πολλοί πίστευαν για πολλά χρόνια. Το ελληνικό ποδόσφαιρο “βγάζει” και καλούς μέσους και καλούς επιθετικούς. Η δε επιτυχία των Νέων του Ολυμπιακού είναι σίγουρο ότι σήμερα θα παρακινήσει κι άλλα παιδιά να ασχοληθούν με το άθλημα, να ονειρευτούν. Διότι, είδαν ότι τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα.

Και τώρα; Ο δρόμος άνοιξε, αλλά δεν θα είναι εύκολος. Είναι μόνον στο ξεκίνημα. Κάποια παιδιά θα πάνε από το καλοκαίρι στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού και θα έχουν την τύχη να τους υποδεχθεί ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Κάποια θα πρέπει να περιμένουν τη δική τους σειρά. Όλα πρέπει να είναι έτοιμα για την ευκαιρία που θα τους παρουσιαστεί. Κι αν κρίνουμε από την πορεία τους στο Youth League, μπορούν να τα καταφέρουν…

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ