Χρ.Τριαντόπουλος από Καρδίτσα: Εντός Απριλίου το νέο σχήμα στήριξης των επιχειρήσεων Παλαμά, Φαρκαδόνας

by admin
5 views

Μέσα στον Απρίλιο ξεκινά η υλοποίηση νέου ειδικού σχήματος στήριξης των επιχειρήσεων, μέσω αιτήσεων σε πλατφόρμα στις περιοχές του Παλαμά και της Φαρκαδόνας οι οποίες επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε από την Καρδίτσα ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Επιμελητήριο Καρδίτσας με επιχειρηματίες και αγρότες των περιοχών.

Χρ.Τριαντόπουλος από Καρδίτσα: Εντός Απριλίου το νέο σχήμα στήριξης των επιχειρήσεων Παλαμά, Φαρκαδόνας

Αναλυτικότερα ο κ. Τριαντόπουλος, χθες Πέμπτη, και σήμερα Παρασκευή 12/4/ 2024, επισκέφθηκε την Καρδίτσα στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης της Θεσσαλίας μετά τα πρωτοφανή πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου του 2023. Αρχικά, την Πέμπτη, στην έδρα του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, πραγματοποιήθηκε η τακτική συνάντηση των άτυπων ομάδων παρακολούθησης της υλοποίησης του έργου της κρατικής αρωγής, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων και των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Θεσσαλίας, εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων, καθώς και εκπροσώπων των αγροτών. Κατά τη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν επίσης οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Καρδίτσας, Τρικάλων και Μαγνησίας και συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης τόσο του δεύτερου κύκλου της κρατικής αρωγής προς αγρότες, όσο και η πορεία υλοποίησης της χορήγησης της προκαταβολής του 50% της κρατικής αρωγής προς επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Παράλληλα, τέθηκαν και μια σειρά από άλλα ζήτημα συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών και των δικαιούχων, αλλά και παρεμβάσεις που δρομολογούνται για το επόμενο διάστημα.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός, κ. Τριαντόπουλος, είχε ακόμα μια συνάντηση εργασίας με επιχειρηματίες και αγρότες από τον Παλαμά, την Φαρκαδόνα και το Βλοχό, όπου συζήτησαν τόσο την πορεία υλοποίησης του πλαισίου της κρατικής αρωγής, όσο και μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τις εν λόγω περιοχές που επλήγησαν σημαντικά από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν και το νέο σχήμα στήριξης των επιχειρήσεων του Παλαμά και της Φαρκαδόνας μέσω της επιχορήγησης της απώλειας που είχαν κατά την περασμένη περίοδο. Επρόκειτο για ακόμα μια εποικοδομητική συζήτηση, κατά την οποία τέθηκαν και ζητήματα που θα αξιολογηθούν την επόμενη περίοδο.

Χρ.Τριαντόπουλος από Καρδίτσα: Εντός Απριλίου το νέο σχήμα στήριξης των επιχειρήσεων Παλαμά, ΦαρκαδόναςΧρ.Τριαντόπουλος από Καρδίτσα: Εντός Απριλίου το νέο σχήμα στήριξης των επιχειρήσεων Παλαμά, Φαρκαδόνας

Σήμερα το πρωί, 12/4 ο Υφυπουργός συναντήθηκε με το Δήμαρχο Καρδίτσας, κ. Βασίλη Τσιάκο, μετά από πρόσκληση του δεύτερου, όπου συζητήθηκε η πορεία αποκατάστασης και υλοποίησης των έργων στην Καρδίτσα. Μεταξύ των ζητημάτων που συζητήθηκαν ήταν και το αίτημα του Δήμου Καρδίτσας για την αποκατάσταση των ζημιών στο δίκτυο άρδευσης της περιοχής, για την οποία αποφασίστηκε στο πλαίσιο της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής και δρομολογείται έκτακτη χρηματοδότηση προς το Δήμο Καρδίτσας για την αποκατάσταση των αρδευτικών δικτύων και υποδομών.

Παράλληλα, επισκέφθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καρδίτσας και επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής, οι οποίες – όπως και πολλές άλλες – έχουν επιστρέψει στην οικονομική και παραγωγική τους κανονικότητα μετά τις ζημιές από τις καταστροφικές πλημμύρες, αξιοποιώντας τη στήριξη του πλαισίου της κρατικής αρωγής.

Με αφορμή την επίσκεψη στην Καρδίτσα, ο Υφυπουργός, Χ. Τριαντόπουλος, σημείωσε πως «η υλοποίηση του πλαισίου της κρατικής αρωγής προχωρά σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας και παρακολούθησης από όλους τους εμπλεκόμενους. Ένα πλαίσιο που περιλαμβάνει τόσο την πρώτη αρωγή, με το δεύτερο κύκλο προς τους αγρότες, όσο και την προκαταβολή του 50% της κρατικής αρωγής, τα οποία αμφότερα υλοποιούνται σε στενή συνεργασία με τις επιτροπές και τα κλιμάκια κρατικής αρωγής της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ένα πλαίσιο που αθροιστικά μέχρι τώρα έχει καταβάλει περισσότερα από 210 εκατ. ευρώ προς επιχειρηματίες, αγρότες και φυσικά νοικοκυριά. Και, φυσικά, συνεχίζεται το έργο με  αμείωτο ρυθμό και όπου μπορούμε επιταχύνουμε και βελτιώνουμε διαδικασίες και συνεργασίες όλων των επιπέδων εμπλοκής. Παράλληλα, συνεχίζεται και η στήριξη προς τους δήμους και οργανισμούς για την αποκατάσταση των ζημιών μετά τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα. Με βάση τη στενή συνεργασία που έχουμε διαμορφώσει όλη αυτή την περίοδο, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε όλοι ανελλιπώς για την αποκατάσταση, στήριξη και ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας. Της περιοχής μας, του τόπου μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ