19 Ιούλιος, 2019 09:07

Breaking News

Χρ. Σπίρτζης: Η ΕΥΔΑΠ, δημόσια εταιρία με κοινωνική κατεύθυνση (video)

Χρ. Σπίρτζης: Η ΕΥΔΑΠ, δημόσια εταιρία με κοινωνική κατεύθυνση (video)

Το νερό δεν είναι κοινωνικό αγαθό αλλά ανθρώπινο δικαίωμα τόνισε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας σε ανοιχτή πολιτική συζήτηση με θέμα «Δημόσια αγαθά και δίκαιη ανάπτυξη» και υπογράμμισε ότι απέτυχε το μοντέλο ιδιωτικοποίησης των εταιρειών ύδρευσης σε όσες χώρες το ακολούθησαν.

Το μοντέλο ιδιωτικοποίησης των εταιρειών ύδρευσης που προώθησαν κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Βρετανία, είναι ένα μοντέλο που έχει αποτύχει, επεσήμανε ο κ. Σπίρτζης μιλώντας σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση των μελών ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΑΠ και σημείωσε ότι το νερό δεν είναι κοινωνικό αγαθό, είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Η ΕΥΔΑΠ μπορεί να διασφαλίσει ποιότητα και χαμηλή τιμή και όχι να αποτελεί ένα «βαρύ χαρτί» για το Χρηματιστήριο διανέμοντας κέρδη στους Μετόχους. Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε τις θέσεις μας για την πολιτική του νερού.
Ο υπουργός επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας δομών και συνεργασιών εξωστρέφειας που δεν θα επηρεάζουν την τιμή του νερού αλλά θα βοηθούν την ΕΥΔΑΠ, ως δημόσια εταιρία με κοινωνική κατεύθυνση, στη συνταγματική κατοχύρωση του νερού ως ανθρώπινο δικαίωμα και αγαθό.

Ρεπορτάζ: Ρεγγίνα Σαβούρδου

www.ert.gr

Related posts