Χρηματοδότηση 1,1 εκ. ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης για την κατασκευή του πολυδύναμου ιατρείου Πλατανιά

by admin
0 views
Χρηματοδότηση 1,1 εκ. ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης για την κατασκευή του πολυδύναμου ιατρείου Πλατανιά

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020», με την συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) το έργο «Νέο ισόγειο κτίριο πολυδύναμου ιατρείου Πλατανιά» με προϋπολογισμό 1.134.996,68 ευρώ.

Η σχετική απόφαση ένταξης του έργου στο ΠΕΠ Κρήτης υπογράφηκε σήμερα στη Περιφέρεια από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών Δημόσιας Υγείας-Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρου Βαμβακά, Επιχειρηματικότητας-Εμπορίου-Καινοτομίας-Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνη Παπαδεράκη, του Δημάρχου Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη, της Προϊσταμένης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιφέρειας Κρήτης Μαρίας Κασσωτάκη, της απερχόμενης διοίκησης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Ελένης Μαυρομάτη (διοικητής) και Ελένης Γιακουμάκη (υποδιοικητής).

Για την σημαντική αυτή υποδομή που αναβαθμίζει την δημόσια υγεία στο νησί, στα Χανιά, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε ότι, για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι, όλα τα έργα που εντάσσονται δεν είναι αποτέλεσμα ενός ανθρώπου ή μιας υπηρεσίας, αλλά αποτέλεσμα της συνεργασίας, της συνέργειας, όλων των φορέων που συνεργάστηκαν επίπονα για να έχουμε σήμερα το θετικό αυτό αποτέλεσμα.

Το έργο αφορά στην ανέγερση και στον εξοπλισμό του νέου Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Πλατανιά και έχει ως στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Πλατανιά, του Δήμου Πλατανιά, με τις τοπικές κοινότητες Γερανίου, Μοδίου, Βρυσσών Κυδωνίας, Μανολιόπουλου και Πλατανιά.

Συγκεκριμένα κατασκευάζεται ισόγειο κτίριο σε οικόπεδο επιφανείας 8093τ.μ. με συνολικό εμβαδόν δόμησης 387,07 τ.μ. Το έργο περιλαμβάνει την εκτέλεση οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων καθώς και την προμήθεια ιατροτεχνολογικού, ξενοδοχειακού εξοπλισμού και εξοπλισμού πληροφορικής.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ