19 Ιούλιος, 2019 09:07

Breaking News

Φεστιβάλ τοιχογραφιών για όμορφες πόλεις με ελεύθερους δημόσιους χώρους

Φεστιβάλ τοιχογραφιών για όμορφες πόλεις με ελεύθερους δημόσιους χώρους

Ξεκινάει αύριο Πέμπτη 18 Απρίλη  το φετινό  φεστιβάλ τοιχογραφιών, το «CityCall«, το οποίο τροφοδοτεί κάθε χρόνο με καινούριους καλλιτέχνες και καινούρια έργα το «Υπαίθριο Μουσείο Δημόσιων Τοιχογραφιών» του Βόλου, μοναδικό στο είδος του σε όλη την Ελλάδα.

Οι διοργανωτές προσκαλούν τους πολίτες  σε αυτό το ταξίδι των χρωμάτων, της σταδιακής μετατροπής της πόλης του Βόλου, σε ένα όμορφο και δημιουργικό τόπο, όπου συμπλέουν αρμονικά ιδέες, δημιουργίες και εικαστικές δράσεις.

Για το πρώτο τμήμα του φετινού μας φεστιβάλ, το «CityCall» φιλοξενεί τους καλλιτέχνες Nasimo από την Βουλγαρία ο οποίος θα παρέμβει στο 3ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας και τον Ιταλό Etnik με μια ιδιαίτερη τοιχογραφία σε ιδιωτικό κτίριο.

Θα ακολουθήσουν τον Μάιο: η Fio Silva από την Αργεντινή, ο Ιταλός καλλιτέχνης Hitnes και οι Έλληνες Same84, Sive και Kez. Το φεστιβάλ κλειδώνει τον Σεπτέμβριο με συμμετοχές που θα ανακοινωθούν.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα και στήριξη του Δήμου Βόλου, του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού, την αιγίδα του Ινστιτούτου Θερβάντες Αθήνας και υποστηρίζετε από τις εταιρείες: flame (graffiti spray), Meraki Cafe, Σβώλος, Noodles, Χωριάτικο,  Pizza Fan, Φιλομήλα, Χαλέβα, Λαγαράς/καλαθοφόρα, Τζίκας Πέτρος/σκαλωσιές, Aerial.gr, Ταχυδρόμος, Μαγνησία,Myvolos.netISupportStreetart και Lifo.

Κατά την διάρκεια υλοποίησης των τοιχογραφιών θα υπάρχει συνεχή ενημέρωση στις ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης (fb/urbanact.gr).

 

www.ert.gr

Related posts