18 Ιούλιος, 2019 07:07

Breaking News

«Τραγούδια από πατρίδες χωρίς σύνορα» στους Αμπελόκηπους

«Τραγούδια από πατρίδες χωρίς σύνορα» στους Αμπελόκηπους

Η πρώτη μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού έρχεται την Πέμπτη 6 Ιούνη 2019, 8.30μμ στο Ανοιχτό θεατράκι Φλώρου και Λάμψα, Αμπελόκηποι-Γηροκομείο (πλησίον σταθμού Μετρό Πανόρμου), τονίζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων.

Και συμπληρώνει πως: «Με τα φτερά της Αλκυόνης (Alcedo στα Λατινικά), ταξιδεύουμε σε μουσικές του κόσμου με την εκπληκτική μπάντα Alcedo Folk Band και τη συμμετοχή της μουσικής ομάδας του ΚΕΘΕΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.

Η Alcedo Folk Band παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με νέους ήχους και τολμηρές προτάσεις σε γνώριμα και άγνωστα τραγούδια που προέρχονται από τις λαϊκές μουσικές του κόσμου. Με μουσικά χρώματα και διαδρομές από τον Βασίλη Τσιτσάνη μέχρι τον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, από τη Θράκη μέχρι την Ιρλανδία και από το Ισραήλ μέχρι τα Βαλκάνια. Ακόμα κι εκεί που η Οθωμανική Longa συναντά τις καντάτες του μεσαίωνα και της Αναγέννησης οι Alcedo έρχονται για να μας πουν ότι οι μουσικές έχουν πατρίδα αλλά δεν έχουν σύνορα».

Μαρία Μιχαλάκα: τραγούδι, βιολί
Στέφανος Χατζηαναγνώστου: Φλάουτο
Δημήτρης Κουφαλάκος: Φαγκότο, φυσαρμόνικα
Μενέλαος Μωραΐτης: Τούμπα
Γιάννης Ταυλάς: κιθάρες, λαούτο
Κώστας Κωνσταντάτος: κρουστά, βιολί, μαντολίνο, τραγούδι
Πασχάλης Κολέντσης: τεχνικός ήχου

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: «Το ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ είναι θεραπευτικό πρόγραμμα για χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών, απευθύνεται σε άτομα άνω των 21 ετών και τις οικογένειές τους και στοχεύει στην απεξάρτηση, στην εκπαίδευση και στην κοινωνική επανένταξη των μελών του.

Οι υπηρεσίες του προγράμματος παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής. Η προσέλευση στο πρόγραμμα είναι εθελοντική, γιατί είναι απαραίτητη η απόφαση του χρήστη να καταβάλει την προσπάθεια που χρειάζεται ώστε να αλλάξει τρόπο ζωής. Το πρόγραμμα δεν χορηγεί φαρμακευτικές ή υποκατάστατες ουσίες για την αντιμετώπιση της εξάρτησης.

Είσοδος ελεύθερη- με πρόσκληση-Ενισχύουμε την επιτροπή αλληλεγγύης του συλλόγου μας».

www.ert.gr

Related posts