Το 1ο Νηπιαγωγείο Αρτέμιδος συνεχίζει τις δράσεις ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον

by admin
8 views

Το 1ο Νηπιαγωγείο Αρτέμιδος, το οποίο έχει ενταχθεί στο διεθνές δίκτυο των οικολογικών σχολείων, σε συνέχεια των περσινών δράσεών του, που αφορούσαν την ανακύκλωση του χαρτιού, ασχολήθηκε φέτος με δράσεις που στόχο είχαν να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά για την διαχείριση των απορριμμάτων, τη μόλυνση του περιβάλλοντος και την ανακύκλωση μέσω του προγράμματος «Τίποτα δεν πετώ, μαθαίνω να τα ξαναχρησιμοποιώ».

Τα παιδιά έμαθαν για τις συνέπειες των απορριμμάτων στη ζωή μας και στο περιβάλλον γενικότερα, συνειδητοποιώντας μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες που όλοι είμαστε υπεύθυνοι για την προστασία του πλανήτη μας.

Ενδεικτικές δράσεις:

  • Διεξαγωγή έρευνας α. σχετικά με την ύπαρξη κάδων ή μη στις γειτονιές σε συνεργασία με τους γονείς, β. μέσω ερωτηματολογίου στους γονείς προκειμένου να καταγράψουμε τις απόψεις σχετικά με την ανακύκλωση.
  • Συμμετοχή σε Παγκόσμιες Ημέρες Δράσης: α. Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR2023) μέσω του ΕΟΑΝ όπου δημιούργησαν παιχνίδια από συσκευασίες, τα οποία τοποθέτησαν στην αυλή του σχολείου, β. Global Actions Day – Let’s get climate ready / Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης / Foundation for Environmental Education (FEE)
  • Ενόψει της ιδιαίτερα σημαντικής διάσκεψης κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα στο Ντουμπάι (COP28) που αποτελεί μία παγκόσμια ευκαιρία προκειμένου τα κράτη να επανεξετάσουν και να επαναπροσδιορίσουν την ατζέντα για το κλίμα, οι μαθητές θέλησαν να εκφράσουν τους δικούς τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους σε σχέση με το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή μέσω της συμμετοχής στη δράσης της Ελληνική Εταιρίας Προστασίας της Φύσης «Οι μαθητές παίρνουν το λόγο για το Περιβάλλον/Γράμμα στον Πρωθυπουργό.
  • Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, καθαρισμός της παραλίας της Αρτέμιδος. Κατά την αναχώρησή τους οι μαθητές τοποθέτησαν κατά μήκος της παραλίας δύο κάδους που παραχώρησε ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος με μηνύματα των παιδιών προκειμένοιυ να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος.
Το 1ο Νηπιαγωγείο Αρτέμιδος συνεχίζει τις δράσεις ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον
  • Ως κλείσιμο του προγράμματος οι εκπαιδευτικοί μαζί με τα παιδιά δημιούργησαν τον δικό τους «Οικοκώδικα» με μηνύματα για τα απορρίμματα, την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση υλικών με συνοδευτικό ενημερωτικό φυλλάδιο.
  • Έκθεση κατασκευών με επαναχρησιμοποιούμενα υλικά που δημιούργησαν τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους.
Το 1ο Νηπιαγωγείο Αρτέμιδος συνεχίζει τις δράσεις ευαισθητοποίησης για το περιβάλλονΤο 1ο Νηπιαγωγείο Αρτέμιδος συνεχίζει τις δράσεις ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον

Προϊσταμένη: Βάρσου Λαμπρινή

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός προγράμματος: Αρμένη Σοφία

Εκπαιδευτικοί: Αθανασοπούλου Μαρία, Ευθυμίου Ευθαλεία, Παπαδήμου Ελένη

Επιμέλεια: Ελένη Πέτρου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ