Το σκεπτικό της απόφασης για το Ατρόμητος-ΑΕΚ: «Η ένσταση είχε οριστικώς κριθεί»

by admin
2 views

 

Γνωστή έγινε η απόφαση της Επιτροπής εφέσεων για το παιχνίδι της ομάδα των δυτικών προαστίων κόντρα στην “Ένωση”, η οποία δεν είχε έννομο συμφέρον. 

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση της ΠΑΕ ΑΕΚ για τον αγώνα της με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και έτσι το ματς θα διεξαχθεί κανονικά την προσεχή Τετάρτη (08/03) στις 19:30.

Σήμερα (03/03) μάλιστα δόθηκε στη δημοσιότητα το σκεπτικό της επιτροπής εφέσεων, η οποία θεωρεί πως η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν είχε κάποιο έννομο συμφέρον και έτσι η έφεσή της απορρίφθηκε.

Αναλυτικά το σκεπτικό της απόφασης για το εν λόγω παιχνίδι αναφέρει τα εξής:

«Σχετικώς με τον χαρακτηρισμό του γηπέδου ως αντικανονικού λόγω μη πληρώσεως των οριζομένων στο άρθρο 9 του ΚΑΠ προδιαγραφών, επιτρέπεται η υποβολή ενστάσεως από τη διαγωνιζόμενη ομάδα, που αντλεί έννομο προς τούτο συμφέρον.

Από αυτά ακολουθεί ότι, στην περίπτωση που η επικαλούμενη την αντικανικότητα του γηπέδου φιλοξενούμενη ομάδα δικαιωθεί και το γήπεδο κριθεί ως μη πληρούν τις άνω προδιαγραφές για τη διεξαγωγή του αγώνος, η ίδια στερείται έννομου συμφέροντος να επαναφέρει το ήδη κριθέν τούτο ζήτημα με νέα ένσταση ενώπιον του Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου.

Εξάλλου, από τις ίδιες διατάξεις συνάγεται ότι στο πλαίσιο της πειθαρχικής διαδικασίας που αφορά στην επιβολή από μέρους του Πειθαρχικού Οργάνου σε βάρος της υπάιτιας για την αντικανονικότητα του γηπέδου ομάδας των προβλεπόμενων κυρώσεων, διάδικα μέρη είναι η Επιτροπή και ο εγκαλούμενος, όχι δε και τρίτος προβάλλοντας ίδιο δικαίωμα από την επιβολή των κυρώσεων τούτων.

Η δεύτερη από 6.2.2023 ένσταση της ήδη εκκαλούσας Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. ενώπιον του Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου αποβλέπουσα στην επαναφορά προς κρίση ζητήματος το οποίο είχε οριστικώς επιλυθεί και μάλιστα με την αναγνώριση υπέρ αυτής δικαιώματος, ασκήθηκε άνευ εννόμου συμφέροντος και ήταν για το λόγο τούτο απορριπτέα».

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ