18 Ιούλιος, 2019 06:07

Breaking News

Το νέο αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας υποδέχθηκε ο Πρ. Παυλόπουλος

Το νέο αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας υποδέχθηκε ο Πρ. Παυλόπουλος

Το νέο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας και πάσης Ωκεανίας υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Προκόπης Παυλόπουλος. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο για την ανάληψη των καθηκόντων του και αναφέρθηκε στους δύο σημαντικούς άξονες του έργου του, την στήριξη της ομογένειας της Αυστραλίας και της ορθοδοξίας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος ανήκει στη νέα γενιά ιεραρχών, μόλις 46 ετών και όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με ιδιαίτερα πλούσιο βιογραφικό.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε κατά τη συνάντηση τους πως στην Αυστραλία έχει δύο βασικές αποστολές: την στήριξη της πολυπληθούς ομογένειας και την στήριξη του φάρου της Ορθοδοξίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας από την πλευρά του ζήτησε κάτι σημαντικό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: να συμβάλει κι αυτός με τις πιέσεις που μπορεί να ασκήσει, στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, κάτι το οποίο υπάρχει ψηλά στην διπλωματική ατζέντα των συζητήσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και Τουρκία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σ’ αυτό το σημείο τόνισε πως θα κάνει ό,τι περνά απ’ το χέρι του για αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα, ενώ είπε πως η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης αποτελεί και ευρωπαϊκό θέμα.

«Ο ρόλος μας δεν είναι μόνο θρησκευτικός αλλά και εθνικός. Στο αίμα μας κυλάει αίμα ηρώων των προγόνων μας.

Όσον αφορά το Πατριαρχείο είπα πως θα προσπαθήσω να ακολουθήσω τις προσταγές που πρέπει.

Θέλω να σας παρακαλέσω να καταβάλετε προσπάθεια να ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Είναι επιτακτική η ανάγκη, υπάρχει έλλειψη στελεχών», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας.

«Θα το πράξουμε Σεβασμιότατε», απάντησε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε: «Είναι μεγάλη η σημασία της Ορθοδοξίας και αυτό δεν αφορά μόνο τους ορθόδοξους αλλά όλο τον κόσμο και πρέπει να ενσκήψει η Ευρώπη σ’ αυτό το ζήτημα διότι είναι και ευρωπαϊκό θέμα».

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Related posts