Το Μουσείο Ελληνικού Κινηματογράφου θα βρίσκεται στο Ελληνικό

by admin
7 views

Το Μουσείο του Ελληνικού Κινηματογράφου θα στεγαστεί στην ιστορική ξύλινη «Παγόδα», του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Το όραμα του Μάκη Δελαπόρτα θα πάρει σάρκα και οστά ζωντανεύοντας την ιστορία του κινηματογράφου στην ιστορική ξύλινη «Παγόδα», του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, ενώ θα παρουσιάσει και σπάνια εκθέματα όλων των μεγάλων πρωταγωνιστών του.

Στην ιστορική ξύλινη «Παγόδα»

Ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολη,  Γιάννης Κωνσταντάτος, μιλώντας στην εκπομπή «Ελένη» είπε πως η ιστορική ξύλινη «Παγόδα» που κατασκεύασαν οι Βρετανοί το 1938 έχει κηρυχθεί ως μνημείο διατηρητέο και εκεί θα στεγαστεί το Μουσείο του Ελληνικού Κινηματογράφου.

«Ο Μάκης Δελαπόρτας μου ζήτησε ένα χώρο να στεγαστεί το Μουσείο Κινηματογράφου. Η ξύλινη ‘’Παγόδα’’ που θα στεγάζει το μουσείο θυμίζει στούντιο εποχής. Το μουσείο είναι ένα εθνικό έργο που αφορά όλους τους Έλληνες εντός και εκτός Ελλάδος»

Ένα όραμα που υλοποιείται

Ο Μάκης Δελαπόρτας είπε πως σε αυτό το μέρος θα στεγαστεί το όραμα του και πως μέσα σε αυτά τα χρόνια γνώρισε τους μύθους και εκεί θα στεγαστούν τα πάντα.

«Φεύγοντας από τη ζωή, μου άφησαν πολύτιμο θησαυρό που δεν ανήκουν σε μένα αλλά στον πολιτισμό. Το μουσείο θα περιλαμβάνει 50 καμαρίνια, κέρινα ομοιώματα και ολογράμματα, θα είναι διαδραστικό».

Ο Μάκης Δελαπόρτας δήλωσε πως κατεβαίνει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για να προσφέρει στον πολιτισμό της πόλης του Ελληνικού.

«Όλα τα στρέμματα γύρω από το μουσείο θα αξιοποιηθούν ανάλογα πάντα σε σχέση με τον Ελληνικό Κινηματογράφο».

Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ