Τουλάχιστον 500 οικογένειες τουριστών εγκλωβισμένες στο Νότιο Πήλιο

by admin
5 views

Τουλάχιστον 500 οικογένειες κυρίως τουριστών παραμένουν εγκλωβισμένοι λόγω της κακοκαιρίας Daniel στο Νότιο Πήλιο, ενώ νωρίτερα έγινε ο απεγκλωβισμός μια πρώτης ομάδας τουριστών.

«Είναι πάρα πολλοί οι εγκλωβισμένοι τουρίστες, υπολογίζω πώς σε όλο το Νότιο Πήλιο τουλάχιστον 500 οικογένειες τουριστών, Ελλήνων και ξένων, έχουν εγκλωβιστεί εδώ και δεν μπορούν να φύγουν» ανέφερε στην «Καθημερινή» ο αντιδήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Δημήτρης Παρρησιάδης μιλώντας για την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel στην περιοχή.

«Σε ξενοδοχείο της ιδιοκτησίας μου φιλοξενώ οικογένεια Ελλήνων με μωρό 8 μηνών, που το αυτοκίνητο τους διαλύθηκε. Έχει σφηνωθεί ανάμεσα σε δέντρα με επικίνδυνη κλίση. Οι τουρίστες θέλουν να φύγουν, αλλά δεν μπορούν, αφού οι δρόμοι είναι κομμένοι και σπασμένοι σε πολλά σημεία».

«Περιμένουν μήπως κατέβουν στον Βόλο με κάποιο όχημα της Πολιτικής Προστασίας ή της Περιφέρειας. Ακόμα και αυτά τα οχήματα κινούνται, όμως, εδώ με δυσκολία, ενώ τα φορτηγά για τις πιο βαριές δουλειές και αυτά δύσκολα μπορούν να μας προσεγγίσουν», υπογραμμίζει

Και συμπληρώνει: «Το μέτωπο της καταστροφής είναι πολύ μεγάλο και η έλλειψη νερού για 3 ημέρες, αλλά και ρεύματος έχει οδήγησε τους κατοίκους να ψάχνουν πώς θα επιβιώσουν μέρα με τη μέρα. Τα νερά στα σούπερ μάρκετ τελειώνουν κι αυτά, ενώ φορτηγά τροφοδοσίας δεν έρχονται. Οι περισσότεροι παλεύουν με ό,τι έχουν αποθηκεύσει σε φαγητό και νερό».
Κακοκαιρία: Μια επιτυχημένη επιχείρηση

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση απεγκλωβισμού 105 τουριστών, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη μια. Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, από τον οικισμό Μικρό του Πλατανιά, στο Νότιο Πήλιο απεγκλωβίστηκε ομάδα τουριστών. Στον οικισμό είχαν αποκλεισθεί λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας Daniel από την Τρίτη το πρωί πάνω από 150 άνθρωποι, αφού καταστράφηκε ολοσχερώς ο δρόμος που καταλήγει στο παραθαλάσσιο θέρετρο και οι αποκλεισθέντες ήταν όλοι τουρίστες που έκαναν τις διακοπές τους στην περιοχή

Ο απεγκλωβισμός όλων των ανθρώπων ήταν αδύνατος από ξηράς και γι’ αυτό ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός, σε συνεννόηση με το κεντρικό λιμεναρχείο Βόλου, έστειλαν το τουριστικό σκάφος «Ταρζάν» που κατάφερε να προσεγγίσει την ακτή και να παραλάβει τελικά 105 άτομα, Έλληνες και αλλοδαπούς, που βρίσκονταν σε απελπιστική κατάσταση μετά από 3 ημέρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς νερό και τρόφιμα, καθώς είχαν εξαντληθεί οι προμήθειες των ξενοδοχείων και των πανσιόν.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 5 το απόγευμα και δεύτερη προσπάθεια απεγκλωβισμού εκατοντάδων κατοίκων και ξένων τουριστών από τον Πλατανιά του Νοτίου Πηλίου με τη συμμετοχή του δημάρχου Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικού και μελών της Πολιτικής Προστασίας. Στον Πλατανιά έχουν εγκλωβιστεί και σερβικά λεωφορεία που μετέφεραν τουρίστες από τη γειτονική χώρα.

Με πληροφορίες από Kathimerini.gr

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ