19 Σεπτέμβριος, 2019 18:09

Breaking News

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις ισπανικές εκλογές

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις ισπανικές εκλογές

«Η νίκη των Σοσιαλιστών στις εκλογές στην Ισπανία αποτελεί μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για την προοδευτική Αλλαγή στην Ευρώπη», επισημαίνει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά με ανάρτησή της.

Μετά και τη νίκη στη Φινλανδία, τα Σοσιαλιστικά κόμματα αναδεικνύονται ως η λύση απέναντι στην κρίση που οδηγούν οι συντηρητικές πολιτικές και τα κόμματα της δεξιάς. Ως ο κύριος αντίπαλος απέναντι στην Ακροδεξιά ,αλλά και τον λαϊκισμό, όπως των συμμάχων του κ. Τσίπρα που χθες υπέστησαν δεινή ήττα, προσθέτει.

«Τα αντανακλαστικά των Ευρωπαίων πολιτών αποδεικνύονται ισχυρά και ικανά για ανατροπές, αλλά και αντίσταση, απέναντι στη συντήρηση και στην απειλή που τίθεται ανοιχτά από δυνάμεις εθνικιστικές, εχθρικές στη διαφορετικότητα, αδιαφανείς και αντιευρωπαϊκές» τονίζει ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, σε δήλωσή του για τη νίκη των Σοσιαλιστών στις χθεσινές εθνικές εκλογές της Ισπανίας. Ο Γιώργος Παπανδρέου σημειώνει πως «στα πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα από την Ισλανδία, τη Σκανδιναβία και τις Βόρειες Χώρες, έρχεται να προστεθεί αυτό της Ισπανίας, με επικεφαλής τον σύντροφο και καλό φίλο Πέδρο Σάντσες και το μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς PSOE» και εύχεται συγχαρητήρια και καλή δύναμη στον ηγέτη των Σοσιαλιστών.

«Το προοδευτικό κέντρο είναι στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων», επισημαίνει ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Οι εκλογές στην Ισπανία έδειξαν πως το προοδευτικό κέντρο είναι στο Κέντρο των Ευρωπαϊκών εξελίξεων. Οι @CiudadanosCs είναι 3η δύναμη με αύξηση των ποσοστών τους όταν τόσο τα παλιά κόμματα όσο & οι λαϊκίστικες δυνάμεις δεν πείθουν. Στην πολιτική χρειάζονται #AlithiesMono, γράφει ο Σταύρος Θεοδωράκης και αναφέρεται στο κεντρικό σύνθημα του κόμματός του για τις φετινές ευρωεκλογές.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα «μεγάλη νίκη των προοδευτικών πολιτών της Ισπανίας», σημειώνει ότι ιδιαίτερα ανησυχητική η είσοδος της Ακροδεξιάς στην ισπανική Βουλή -για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια και υπογραμμίζει σε δήλωσή του ότι η νίκη του Σοσιαλιστικού Κόμματος, που οδήγησε σε ήττα το Συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα της Δεξιάς, δεν ήρθε ξαφνικά και τυχαία, αλλά ήταν αποτέλεσμα της απόφασης του – Πέδρο Σάντσεθ «να στρίψει το τιμόνι προς τα αριστερά».
Οι πολίτες απαιτούν προοδευτικές συνεργασίες για να ηττηθεί η Δεξιά. Η Ισπανία δείχνει τον προοδευτικό δρόμο σε Ελλάδα και Ευρώπη, στο χέρι των προοδευτικών δυνάμεων είναι να τον ακολουθήσουμε.

Τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για το αποτελέσματα των ισπανικών εκλογών σχολιάζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο twitter:

«Παρακολουθώ από το πρωί τους πανηγυρισμούς των Συριζαίων για το αποτέλεσμα των Ισπανικών Εκλογών, δηλαδή για το ότι ο εκεί Σύριζα έχασε -7% που πήγε όλο στο εκεί ΠΑΣΟΚ. Και που η εκεί ΧΑ πήρε 10% από την εκεί ΝΔ …άβυσσος η ψυχή τους ειλικρινά… » …γράφει ο κ. Γεωργιάδης.

«Τα αποτελέσματα των ισπανικών εκλογών δεν πρόκειται να βοηθήσουν την Ισπανία να βγει από την κρίση, ούτε θα βοηθήσουν τους ευρωπαϊκούς λαούς να αντιμετωπίσουν τον ολοκληρωτισμό και τον νεοφιλελευθερισμό των Βρυξελλών», εκτιμά σε γραπτή δήλωσή του ο γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ χαρακτηρίζει «εμπαιγμό και μεγάλη υποκρισία» τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που «μίλησε για «νίκη των προοδευτικών δυνάμεων στην Ισπανία», αγνοώντας την καθίζηση των Podemos» και αναγόρευσε «ως δήθεν προοδευτική δύναμη το Σοσιαλ-φιλελεύθερο κόμμα του Σάντσεθ».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη

Σχετική είδηση: Αλ. Τσίπρας: Μήνυμα ελπίδας η επικράτηση των προοδευτικών δυνάμεων στην Ισπανία

www.ert.gr

Related posts